Login/Registracija

Da li si među njima? Evo šta uspešne žene rade pre 9 ujutru

Da li se budite uz pomoć alarma, odmah ustajete iz kreveta i bacate se na tuširanje i pripreme za odlazak na posao? Ako je odgovor potvrdan, grešite! 

Uz male trikove uspešnih žena vrlo lako možete da započnete dan bez stresa, uz dobro navike i bolju organizaciju. 

Pogledajkte kojih 4 stvari uspešne i nasmejane žene urade do 9 ujutru.

Ne koriste telefon do 9 sati

Pored toga što će vam telefonski pozivi, mejlovi i poruke stvoriti stres odmah na početku dana, jutro bez telefona ima i druge beneficije. Ukoliko uzmete telefon na nekoliko minuta to se vrlo lako oduži i na jedan sat, samim tim gubite vreme koje možete uložiti u pozitivnije stvari koje će vam dati energiju.

Uživaju u tišini

Ukoliko ste u mogućnosti, ovo je jedan od najboljih trikova za početak no-stres dana. Ideja je da uživate u tišini, ne dopuštate nepotrebnim informacijama u vašu memoriju, te da osetite mir pre nego krenete s radnim obavezama. To znači bez razgovora na telefon, bez poruka i mejlova, ali i bez razgovora sa ukućanima neko vreme nakon buđenja.

Vizualizacija dana

Ovaj korak vam se može činiti pomalo neefikasan ili šašav ali zaista ima efekta. Naime, svi imamo to-do liste koje su ispunjene raznim obavezama, ali kroz vizualizaciju u mislima pređite svaki od tih koraka i pokušajte zamisliti kako ćete se osećati kada ih ispunite. Na ovaj način ćete dobiti dodatnu motivaciju i inspiraciju,prenosi Zadovoljna.rs.

Tuširanje hladnom vodom

Ovo je jedna od najekstremnijih stvari na listi, ali za mnoge deluje pozitivno. Benefiti hladnog tuša su povećavanje protoka krvi, sagorevanje nezdravih masti te oslobađanje dopamina u organizam. Naravno preporučuje se jutarnje vežbanje, ali uz hladan tuš dobijate sličan efekat.

Foto: Pixabay,
Autor: I. Ankić/Zadovoljna.rs