Bjuti trikovi sa vazelinom koji rade za vas dok spavate

Poznato je da vazelin zadržava vlagu i prodire duboko ispod površinskog sloja kože, pa je tako čini mekšom. Vazelin možete koristi na nekoliko načina i preko noći, a naredno jutro, rezultat će vas oduševiti.

7c2928e534d23dcf0f2ac23ab15f6b1397cefdc1

Meka koža- Ako imate izrazito suvu kožu, onda je vazelin jedan od najboljih proizvoda za omekšavanje i lečenje preko noći. Vazelin nije komedogen – ne začepljuje pore, pa je siguran za upotrebu na koži.

Nežne usne- Najbolji način da koristite vazelin za glatke suve ispucale usne je da ga pomešate sa medom. Pomešajte jednu kašičicu sirovog meda sa jednom kašičicom vazelina. Dobro promešajte i nanesite obilnu količinu na usne pre spavanja. Sledećeg jutra, usne će vam se potpuno oporaviti.

63a10921a71d0c6b1b7f36e497ef2110814e9acc

Jaki nokti– Da biste napravili najbolji serum za nokte koji će nahraniti zanoktice i ojačati nokte, koristite vazelin sa uljem jojobe. Pomešajte jednu kašiku ulja jojobe sa jednom kašikom vazelina. Dobro sjedinite, pa nanesite malu količinu na zanoktice i umasirajte je pre spavanja. Ulje jojobe jedno je od najboljih ulja za prirodan rast noktiju, dok vazelin održava vašu kutikulu zdravom.

Gušće trepavice- Vazelin pomaže u hranjenju trepavica i čini ih dužim i gušćim. Uzmite čist štapić za maskaru i umočite ga u teglu sa vazelinom. Lagano premažite trepavice vazelinom kako biste ih nahranili preko noći.

f14711893be7cc2e7243f6ec09d42d187fb74252

Glatke noge i ruke- Pomešajte jednu kašičicu vazelina sa dve kašičice gela od aloe vere. Dobro mešajte dok se vazelin ne sjedini sa gelom aloe vere. Nanesite debeli sloj ispod stopala i onda obujte debelim par čarapa.

Svetliji podočnjaci- Posvetlite tamne krugove ispod očiju koristeći vazelin kao tretman preko noći. Pomešajte malu količinu kurkume sa vazelinom, nanesite smesu ispod i oko očiju, a onda ga nežno umasirajte. Ovo će pomoći ne samo pri posvetljivanju, već i u borbi protiv bora.

Foto: Pixabay,
Autor: S. Čumić/ Zadovoljna.rs