8 načina da očisite peglu od prljavštine i kamenca

image 4 13

Pegle čine da naša odeća izgleda elegantno i uredno. Važno je čistiti i održavati pegle jer njihovo dno može postati lepljivo i flekavo.

U nekim situacijama, tkanine se mogu istopiti, što može stvoriti velike probleme. Ako adekvatno brinete o svojoj pegli, ona će bez problema kliziti po vašim haljinama, košuljama, pantalonama.

Koristite sodu bikarbonu i vodu da očistite dno pegle

Ova metoda je odličan način da rastvorite bilo kakvu prljavštinu koja se na vašoj pegli nakupila. Sve što treba da uradite je da pomešate malo sode bikarbone i malo vode da napravite pastu. Zatim utrljajte ovu pastu na dno pegle pomoću meke četkice ili peškira, krpice. Prebrišite vlažnom krpom. Uverite se da je pasta potpuno obrisana i ostavite da se pegla osuši pre upotrebe.

Možete koristiti i novine

Zagrejte peglu na najvišu temperaturu i nosite rukavice za rernu da biste zaštitili ruke od toplote. Zgužvajte neke novine i koristite ih za ribanje pegle. To je sve!

image 4

Kuhinjski sunđer i deterdžent za sudove

Koristeći kuhinjski sunđer, istrljajte površinu pegle deterdžentom za sudove i vodom. Kada završite, obrišite ga peškirom i ostavite da se potpuno osuši pre upotrebe.

Sirće, sirće, sirće!

Navlažite peškir destilovanim belim sirćetom. Zatim obrišite dno pegle da biste uklonili prljavštinu. U nekim situacijama može ostati nešto ostataka, što će zahtevati natapanje čistog peškira u destilovano sirće i postavljanje na dno pegle. Jednostavno ostavite da se namače 15-30 minuta, a zatim obrišite suvom krpom.

image 5 1

Sirće i soda bikarbona

Potopite peškir u rastvor koji se sastoji od sirćeta i sode bikarbone. Namočeni peškir položite na ravno, a sa isključenom peglom pređite preko peškira kao da ga peglate.

Jednostavno koristite deterdžent za suđe

Jedan od najboljih načina za čišćenje pegle je da sipate nekoliko kapi tečnog deterdženta za suđe u malo vode. Zatim koristite meku krpu, peškir umočen u rastvor da obrišete sve ostatke na dnu pegle.

image 5 2

Posolite!

Pospite izdašnu količinu soli na list papira. Zatim pređite toplom peglom preko tog lista papira, što pomaže u uklanjanju mrlja. Pokrenite peglu nekoliko puta, a zatim isključite dok se ne ohladi. Kada se pegla ohladi, obrišite so suvom i mekom krpom.

Pasta za zube

Jednostavno utrljajte običnu belu pastu za zube na peglu. Zatim je obrišite vlažnom krpom. Ne zaboravite da pustite da se pegla potpuno osuši pre upotrebe.

Da biste očistili otvore za paru, umočite štapiće za uši u rastvor vode i tečnog deterdženta. Zatim koristite štapić tako što ćete umetnuti i protrljati otvore za paru.

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: Pixabay,
Autor: Grand