Ubacite ovaj sastojak i meso vam nikad neće biti žilavo

meso 2

Meso često ispadne žilavo i suvo, čak i kada koristite najbolje komade. Rešenje je neverovatno jednostavno, a verovatno već imate sastojak kod kuće koji može potpuno promeniti teksturu.

U pitanju je kora i ostali delovi povrća koje mnogi bacaju, posebno kora od krompira ili komadići luka i šargarepe.

burger 7718310 1280

Kada ih dodate u marinadu ili kuvate zajedno sa mesom, prirodni enzimi i vlaga iz povrća razgrađuju proteine mesa, čineći ga neverovatno mekšim i sočnijim.

Povrće poput luka, šargarepe ili krompira sadrži enzime koji razbijaju vlakna mesa. Ovaj proces je potpuno prirodan i siguran, a efekat je vidljiv već nakon sat vremena mariniranja, piše Krstarica.

meso

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE I:

Foto: Pixabay,
Autor: J. Jović