
Hrana koju jedemo svakog dana može biti uzrok glavobolje, evo šta da izbegavate.
Da li ste se ikada zapitali zašto vas boli glava, iako ste spavali dovoljno i niste pod stresom? Možda uzrok nije u umoru, već u tanjiru. Postoji jedna kombinacija koju mnogi od nas jedu svakog dana – i ona može biti tihi okidač za glavobolju.

Šta tačno izaziva problem?
Kombinacija prerađenih namirnica poput sira, suhomesnatih proizvoda i kafe može izazvati hemijsku reakciju u telu koja dovodi do širenja krvnih sudova u mozgu – što kod osetljivih osoba izaziva pulsirajuću bol. Tiramin iz sira, nitrati iz salame i kofein iz kafe zajedno mogu biti savršena oluja za vašu glavu.

Zašto baš ova kombinacija?
Zato što je praktična. Sendvič sa sirom i šunkom uz kafu je jutarnji klasik. Ali ta rutina, koliko god bila brza i ukusna, može da ima neželjene posledice. Naročito ako ste skloni migrenama ili imate osetljiv nervni sistem.

Kako da se zaštitite?
Ne morate da izbacite sve – ali možete da zamenite. Umesto suhomesnatog, probajte kuvano belo meso. Umesto tvrdog sira, koristite sveži. Kafu pijte uz doručak bogat vlaknima, a ne uz masnu i slanu hranu. Male promene mogu napraviti veliku razliku.

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
PROČITAJTE JOŠ:
(Krstarica.com)