Predstavljamo vam recept za posnu čokoladnu keks tortu koja ne samo da je posna i ukusna, već i jednostavna za pripremu.
Sastojci:
400 g posnog keksa
800 ml biljnog mleka (sojino, bademovo)
2 kesice pudinga s ukusom vanile
100 g posne crne čokolade
125 g margarina
125 g šećera
1 vanilin šećer
Za umakanje keksa:
1 kašika nes kafe (ili turska samo razblažena biljnim mlekom)
2 dl mlake vode
1 kašičica ruma
1 šoljica biljnog mleka
Priprema:
Skuvajte puding od vanile s biljnim mlekom i ostavite da se ohladi. Penasto umutite margarin sa šećerom.
Neprekidno mešajući u ohlađen puding dodajte umućen margarin i vanilin šećer. U umućen krem dodajte čokoladu otopljenoj na umerenoj vatri i opet dobro umutite. Pomešajte sve sastojke za umakanje keksa.
U posudu za tortu namočite keks, poređajte prvi red, pa namažite fil i tako redom dok ne utrošite sastojke. Završite tankim slojem fila na koji možete narendati čokoladu ili posuti mrvljeni posni keks. Ohladite pre služenja, piše zadovoljna.rs.
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
PROČITAJTE JOŠ: