Recept za ukusne špagete koje se prave praktično ni od čega

image 23 2

Italijani su majstori za pripremu ukusne hrane od vrlo malo namirnica i koje su cenovno prihvatljive. Pasta aglio e olio jedan je od takvih recepata.

Tajna ovoga recepta počiva na idealnoj metodi dinstanja belog luka. Da bi jelo imalo savršen ukus, beli luk je potrebno narezati na sitne kriške i polako ga izdinstati u maslinovom ulju dok ne dobije zlatnožutu boju.

image 23 3

Ako je beli luk bled, testenina neće imati punoću ukusa. Ako je pak pretaman, dobiće gorčinu koja će uništiti ukus celog jela. Ljubitelji ljutih stvari u ovo jelo dodaju i pahuljice čilija, koje jelu daju novu dimenziju, a na kraju sve zajedno završe s nešto svežeg peršuna.

Sastojci za testeninu aglio e olio

  • 400 grama sušenih špageta
  • 125 ml maslinovog ulja
  • 5-6 češnjeva belog luka
  • ½ čajne kašičice pahuljica čilija
  • soli i bibera po želji
  • svež peršun za posipanje po želji
image 23 4

Priprema

  • Skuhajte testeninu prema uputama na pakovanju.
  • Beli luk očistite i narežite na tanke kriške.
  • U tiganj stavite ulje i beli luk te ih zagrevajte na laganoj do umerenoj temperaturi dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Za to će vam trebati 10 do 15 minuta.
  • Kada ste zadovoljni bojom dinstanog belog luka, sve prelijte preko kuvane testenine i dobro promešajte. Posolite, pobiberite, a po želji dodajte i pahuljice čilija.
  • Ukrasite svežim peršunom pre posluživanja. Prijatno!, piše luftika.rs.

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: pixabay,
Autor: K.Marković / Luftika.rs