Uz ovaj recept ćete napraviti sočne i ukusne ćufte koje će se odlično uklopiti sa bogatim paradajz sosom. Uživaćete i u pripremi i u obroku.
Sastojci:
Za ćufte:
500 g mlevenog mesa (mešano juneće i svinjsko, po želji)
1 luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 jaje
1/2 šolje prezli
2 kašike sitno iseckanog svežeg peršuna
1 kašika maslinovog ulja
so i biber po ukusu
brašno za valjanje
Za paradajz sos:
500 ml pasiranog paradajza ili paradajz sosa
1 luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica suvog bosiljka
so i biber po ukusu
1 kašika šećera (opciono)
Priprema:
Ćufte:
U većoj posudi izmešajte mleveno meso, sitno iseckan luk, beli luk, jaje, prezle, peršun, maslinovo ulje, so i biber. Dobro promešajte rukama dok smesa ne postane kompaktna. Oblikujte smesu u loptice, pa ih uvaljajte u brašno.
Paradajz sos:
U široj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckani luk i beli luk, pa pržite oko pet minuta dok luk ne omekša i ne postane staklast.
Dodajte pasirani paradajz ili paradajz sos, suvi bosiljak, so, biber i šećer. Smanjite vatru i krčkajte sos 10 do 15 minuta, povremeno mešajući, dok se ne zgusne.
Kuvanje ćufti u sosu:
Kad je sos gotov, pažljivo spustite pripremljene ćufte u paradajz sos.
Poklopite šerpu i krčkajte ćufte u sosu na srednjoj vatri 20 do 25 minuta.
Posluživanje:
Poslužite ćufte tople, posute svežim peršunom. Idealno je da ih poslužite uz kuvani pirinač, testeninu ili svežu salatu, piše zadovoljna.rs.
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!