Nemate puno vremena za kuvanje, ali i dalje želite da uživate u finom jelu? Ovaj recept za zapečene njoke sa sirom savršeno je rešenje.
Sve sastojke za zapečene njoke sa sirom dovoljno je staviti u vatrostalnu posudu, staviti u rernu i pustiti da ona odradi sav posao. Vi se za to vreme možete pozabaviti nekim drugim stvarima ili jednostavno – odmorite se.
Njoke možete prethodno sami napraviti od krompira i brašna, ali najbrže ćete biti gotovi ako se poslužite onim već spremnim za termičku obradu iz prodavnice.
Ručak će biti gotov za otprilike pola sata ako se poslužite i već gotovim sosom od paradjza iz flaše ili teglice.
Sastojci za zapečene njoke:
700 ml umaka od paradajza
500 g kupovnih njoka
150 ml pilećeg bujona
100 g narendane gaude
30 g narendanog parmezana
pola kašičice sušenog bosiljka
pola kašičice sušenog origana
biljno ulje po želji
so i biber po želji
Priprema zapečenih njoka:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pravougaonu vatrostalnu posudu iznutra namažite uljem. U posudu stavite kupovne njoke. Pomešajte sos od paradajza s pilećim bujonom, dodajte so, biber, sušeni origano i bosiljakm. U sos umešajte kupovne njoke.
Sve zajedno prebacite u prethodno nauljenu vatrostalnu posudu i stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu oko 20 minuta, odnosno dok se njoke termički ne obrade do kraja.
Pred kraj pečenja dodajte narendanu gaudu i parmezan, pa zapecite u rerni oko pet minuta, piše Zadovoljna.hr. Poslužite toplo sa salatom po želji.
PROČITAJTE I: