Ukusne lepinje bez kvasca po receptu naših baka

baked 2313462 1280

Mešenje testa uglavnom zahteva kako umešnost u kuhinji, tako i čekanje da testo naraste. Ali, postoje i brže varijante koje su jednako ukusne kao i peciva sa kvascem.

Za pripremu ovih lepinjica mera je čaša od jogurta, pavlake ili kiselog mleka – 180 mililitara.

Sastojci:

čaša jogurta

2 čaše brašna

kesica praška za pecivo

so

bread 4046506 1280

Priprema:

Prosejte brašno, dodajte mu prašak za pecivo, jogurt i prstohvat soli, pa sve dobro izmutite varjačom.

Oblikujte lepinjice, ređajte ih u podmazan pleh, pa svaku na vrhu zasecite nožem u obliku krstića. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Po želji, pre pečenja lepinjice možete da pospete susamom, kimom, origanom, sušenim bosiljkom ili krupnom morskom solju, ali su ukusne i bez ikakvih dodataka.

Ove lepinjice neutralnog ukusa možete da kombinujete sa slatkim ili slanim namazima ili da ih poslužite umesto hleba uz glavno jelo, piše Zadovoljna.rs.

PROČITAJTE I:

Foto: Pixabay,
Autor: A.M.