Pogledajte recept za pripremu savršene torte koja će se idealno uklopiti uz vreme pred nama, a ukusom će vas ostaviti bez teksta. Ova čarobna poslastica spaja hrskavu koru s bogatim kremastim filovima, stvarajući gastronomski užitak koji će zadovoljiti i najzahtevnije nepce.
Sastojci za koru (x3):
- 4 belanaca
- 4 kašike šećera
- 1 kašičica sirćeta
- 1 kašika brašna
Sastojci za fil 1:
- 12 žumanca
- 10 kašika šećera
- 500ml mleka
- 4 kašike šećera
- 2 pudinga od vanile
- 200g bele čokolade
- 250g putera
Sastojci za fil 2:
- 250gr šlaga
- 200ml vode
- 180gr kisele pavlake
- 200gr mlevenog keksa
Sastojci za fil 3:
- 200g šlaga
- 150ml vode
Priprema:
Umutiti penasto belanca sa šećerom i na kraju dodati sirće i brašno, pa lagano umešati špatulom. Peći u kalupu prečnika 24cm, na 200°C, 10min. Ispeći 3 takve korice.
Zatim pravite prvi fil. Umutiti žumanca sa šećerom, skuvati na pari i ohladiti. U mleku skuvati 2 pudinga sa 4 kašika šećera i kada se skuva puding dodati mu belu čokoladu i mešati sve dok se čokolada ne otopi. Puding prekriti prozirnom folijom kako se ne bi stvorila korica prilikom hlađanja. Penasto umutiti puter, a zatim mu dodati ohlađena skuvana žumanca i ohlađen puding i sve lepo sjediniti mikserom. Zatim pravite drugi fil. Umutiti penasto šlag sa vodom, dodati kiselu pavlaku i na kraju dodati mleveni keks i sve sjediniti. Umešati kašikom ili špatulom keks u šlag. Za treći fil penasto umutiti šlag sa vodom. Postupak slaganja torte je sledeći: Kora – Fil1 – Fil 2 – Fil 3 – Kora – Fil 1- Fil 2 – Fil 3 – Kora – Fil 1 – Fil 2 – Fil 3.
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuku je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
Ceo postupak pripreme pogledajte u prilogu ispod:
PROČITAJTE I: