Zdravo i ukusno: Sarmice od patlidžana savršene za sve prilike (VIDEO)

patl 2

U ovoj neobičnoj kulinarskoj kreaciji, patlidžan se pretvara u savršene sarmice koje će zadovoljiti i najzahtevnija nepca. Ovo jelo predstavlja savršen spoj pažljivo izrezanog patlidžana i belog mesa, začinjenog mlevenom paprikom i obogaćenih neutralnom pavlakom.

Pečene na 180 °C, jako brzo je gotovo, i pružaju neodoljivu simfoniju ukusa i tekstura.

patl 1

Sastojci:

  • 1 patlidžan
  • 400 g belog mesa
  • 1 crni luk
  • 2 crvene paprike
  • mlevena paprika
  • So
  • Začini po ukusu
  • 200 ml neutralne pavlake
patl 3

Priprema:

Patlidžan iseći na šnite, posoliti i ostaviti da pusti gorčinu.. Zatim ga malo ocediti. Belo meso isecite na trake.Na svaki šnit patlidžana staviti komad belog mesa. Rolujemo patlidžan kao sarmicu i ređamo u tepsiju jedno do drugog bez razmaka. Pospemo začine i mlevenu papriku, preko naređamo seckani luk i papriku, ponovo začiniti. Na kraju prelijemo neutralnom pavlakom. Pečemo oko 30 min na 180 °C.

patl 4

U videu pogledajte ceo postupak pripeme:

Foto: printscreen,
Autor: V. B./praktičSnazena.tv