Picu nema ko ne voli, ali Bakina vanglica ima idealno rešenje i za sve gurmane koji mogu uživatu u italijanskom specijalitetu.
Gurmanska pica sa kulenom i fetom idealan je predlog da se okupite sa najdražima tokom vikenda i uživate u savršenom ukusu.
Sastojci:
-Oko 400g brašna
-200ml mleka
-1 suvi kvasac
-1 kašičica šećera
-1/2 kašičice soli
-30ml ulja
Nadev:
-150g kulena
-200g feta sira
-Sos od paradajza
-100g kačkavalja
-Origano
-Masline
-Rukola
Priprema:
U polovinu mlakog mleka dodajte suvi kvasac, šećer i kašiku brašna. Ostavite da kvasac proradi, a zatim umešajte ostale sastojke. Testo ostavite da naraste, a zatim ga prstima razvucite na podmazan pleh. Prelijte testo sosom, a onda stavite kulen, rendani kačkavalj i fetu. Pospite origano i pecite u zagrejanoj rerni na 230 stepeni 15 minuta. Gotovu picu pospite rukolom.