Dani vikenda idealni su za pravu, domaću, prolećnu pitu. Ne morate da razvlačite kore, možete da kupite i gotove, ali meni je pravo zadovoljstvo napraviti ih, a nije teško, zar ne?
Nemojte bacati prelepo lišće rotkvice, prepuno je vitamina i korisnih sastojaka, iskoristite ih u pitama, salatama ili Pesto sosu.
Testo za kore:
(od ove količine dobijete 4 jufkice i možete napraviti 2 pleha pite, ja sam iskoristila 2,a dve ću sutra za neku drugu pitu. Jufkice mogu da stoje nekoliko dana u frižideru, premazane uljem i pokrivene providnom folijom)
– 600g brašna
– 330ml vode
– 100ml ulja
– kašičica soli
Nadev:
– 2 veze mladog luka
– 2 veze listova rotkvice
– 2 jaja
– 100g feta sira
– 100ml jogurta
(ne morate dinstati luk i listove rotkvica, samo ih sitno iseckajte i pomešajte sa ostalim sastojcima)
Priprema:
Od navedenih sastojaka umesite testo. Podelite na 4 jufkice, premažite uljem, pokrijte providnom folijom i ostavite pola sata da odmori.
Razvucite jufkucu na stolnjak koji ste malo posuli brašnom, razvucite prstima, ivice o režite, malo pouljite, stavite nadev i urolajte. Pecite na 200 stepeni 20 minuta.
Uživajte u sjajnom ukusu.