Iako se svi trudimo tokom letnjih dana da vodimo računa o ishrani i da naš izbor budu lagani obroci, možemo makar jedno jutro da uživamo u čarima testa.
Nećete pogrešiti ako vaš izbor bude fokača sa maslinama i čeri paradajzom!
Sastojci:
- 500g brašna
- 1 suvi kvasac
- Kašika šećera 3
- 50ml vode
- Maslinovo ulje
- So Masline
- Čeri paradajz
- Bosiljak
Priprema:
U 50ml mlake vode stavite kvasac, kašičicu brašna i šećer, a zatim pustite da nadođe. Potom sipajte u brašno, dodajte so i maslinovo ulje, otprilike 50ml i promešajte varjačom. S obzirom da je testo meko ostavite da nadođe oko sat vremena. Nakon narastanja premesite opet varjačom, sipajte u pleh obložen papirom za pečenje, prelijte sa malo maslinovog ulja i utapkajte prstima da dobijete tanku pogaču. Zatim u nju utisnite polovine čeri paradajza i maslina, pospite krupnom soli i suvim bosiljkom. Pecite na 200 stepeni oko pola sata, pustite da se prohladi i uživajte u savršenoj fokači!