Stari dobri recept za jednu od omiljenih poslastica svih generacija. Brzo i lako spremite sočne a hrskave urmašice.
Sastojci:
Testo:
– 2 šoljice ulja
– 2 jaja
– 2 šoljice šećera
– 1/2 praška za pecivo
– 500g brašna
– 1 vanilin šećer
– orasi po želji
Sirup:
– 450g šećera
– 700ml vode
Priprema:
Prvo napraviti sirup, od vode i šećera i ubaciti kriške limuna. Kada se sirup skuva, ostavite ga da se ohladi, kako biste na kraju prelili vruće urmašice.
Umutiti u posudu 2 jaja i 2 šoljice šećera. Prebacite smesu u drugu vanglu. Dodajemo 2 šoljice ulja, i 500g brašna, polovinu praška za pecivo i lagano promešati. Zamesiti testo rukom.
Prebaciti testo na radnu površinu. Uzeti rende, otkinuti deo desta, napraviti kuglicu i lagano je staviti na rende malo utisnuti da se dobije oblik urmašice. Staviti u rernu na 180 stepeni, na nekih 35minuta.
Dok su urmašice vruće, preliti ih sirupom koji se prethodno ohladio.
Celokupan postupak za pravljenje urmašica pogledati u videu: