Mirisne i hrskave, tope se u ustima: Recept za URMAŠICE koji će vas oboriti s nogu

Stari dobri recept za jednu od omiljenih poslastica svih generacija. Brzo i lako spremite sočne a hrskave urmašice.

c81b228cc94ce240cfc15d9c4e893a8a9d1c7bb5

Sastojci:

Testo:

– 2 šoljice ulja

– 2 jaja

– 2 šoljice šećera

– 1/2 praška za pecivo

– 500g brašna

– 1 vanilin šećer 

– orasi po želji

Sirup:

– 450g šećera

– 700ml vode

Priprema:  

Prvo napraviti sirup, od vode i šećera i ubaciti kriške limuna. Kada se sirup skuva, ostavite ga da se ohladi, kako biste na kraju prelili vruće urmašice.

Umutiti u posudu 2 jaja i 2 šoljice šećera. Prebacite smesu u drugu vanglu. Dodajemo  2 šoljice ulja, i 500g brašna, polovinu praška za pecivo i lagano promešati. Zamesiti testo rukom.

Prebaciti testo na radnu površinu. Uzeti rende, otkinuti deo desta, napraviti kuglicu i lagano je staviti na rende malo utisnuti da se dobije oblik urmašice. Staviti u rernu na 180 stepeni, na nekih 35minuta.

Dok su urmašice vruće, preliti ih sirupom koji se prethodno ohladio. 

Celokupan postupak za pravljenje urmašica pogledati u videu:






Foto: pixabay,
Autor: G. Online