Recept za ovu poslasticu specijalno je napravljen za sve ljubitelje kokosa, dok ukus nalikuje čokoladnim bananicama sa kokosom, zbog čega je ova torta i dobila jednostavan naziv – čokoladna kokos torta.
Možda deluje da se dugo priprema, jer ima čak tri biskvit kore, ali oni koji su je probali, tvrde da vredi svakog utrošenog vremena.
U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno, kao i detaljan način pravljenja.
Sastojci za biskvit(3 kore):
- 11 belanaca
- 300g šećera
- 200g kokosovog brašna
- prstohvat soli
Sastojci za fil:
- 11 žumanaca
- 120g šećera
- 300g čokolade
- 300g putera
- 60ml mleka
Priprema:
Pripremite okrugli kalup prečnika 32cm, a rernu zagrejte na 180 stepeni. Ulupajte belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg, te dodavajte šećer malo po malo. Kokos umešajte ručno i smesu izlijte u pleh i pecite na 150 stepeni 20-30 minuta.
Vruć, pečen biskvit isecite na tri dela. Sad kuvajte fil. Žumanca i šećer lagano umutite mutilicom i kuvajte na pari dok ne postanu gusta i kremasta. Dodajte zatim čokoladu i mleko i mešajte dok se čokolada ne otopi.
Ostavite da se fil ohladi na sobnoj temperaturi i u njega mikserom umešajte puter. Filujte kora fil i tako do kraja. Završite tortu sa malo krema i pospite sa malo kokosa.