Sezona višanja je pri kraju zato sikoristite poslednji trenutak da napravite kolač koji će vas odmah vratiti u detinjstvo. Iako ovi recepti možda više i nisu toliko popularni, bar među mlađom generacijom, nema onog ko neće uživati u njihovom ukusu.
Sastojci:
- 5 jaja
- 250g šećera
- 1 čaša kiselog mleka
- 170ml ulja
- 270g brašna
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 400g višanja ili marela
- prah šećer za posipanje
Priprema: Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte ostale sastojke. Smesu izlijte u pleh pa odozgo pobacajte višnje. Bilo bi dobro da višnje dobro ocedite i uvaljate u brašno pre nego što ih pobacate preko smese da ne bi propale ( kao meni na dno, zaboravih da to uradim, mada nije smetalo). Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Pečen kolač pospite prah šećerom