Uveliko traje sezona jagoda, koja možemo jesi same, ali ih koristiti i u različitim poslasticama. Ukoliko tražite recept za brz kolač sa ovom voćkom, na pravom ste mestu jer će ova poslastica oduševiti svakog ko je proba.
Sastojci:
Korica
- 200 gr mlevenog keksa
- 150 gr lešnika
- 125 gr margarina
- 3 kašike prah šećera
- 200 ml slatke pavlake
Fil
- 1l mleka
- 3 kašike šećera
- 150 gr izlomljenog keksa
- 300 gr jagoda
Priprema:
Direktno u pleh staviti i izmešati 200 grama mlevenog keksa, 150 grama lomljenih lešnika, 3 kašike šećera u prahu. Kada sve to sjedinimo dodamo 125 ml otopljenog margarina, a zatim i slatku pavlaku.
Kada formirate koricu poređajte jagode. Ugrejati litar mleka i dodati 3 kašike šećera, u drugoj posudi napraviti puding od slatke pavlake i sve sjediniti. Dodati 300 ml slatke pavlake, malo zakuvati dok se sve ne zgusne., a zatim u to dodati lomljeni keks.
Vruć fil preliti preko preko korice i jagoda i ostavite da se ohladi.
Detaljnu pripremu pogledajte u videu ispod.