Navikli smo da je testenina mahom slana, ali originalani, slatki recept sa makaronama stiže direktno iz Užica.
Aleksandar i Leona, na Instagramu poznatiji kao „Kuvanje bez granica“, predstavilli su nesvakidašnji recept za makarone sa jagodama, čiji će vas ukus potpuno osvojiti.
Sastojci:
- 350g obarenih makarona
- 500g svežih jagoda sitno iseckanih
- 50g kokosovog brašna
- 250g maskraponea
- 1 konzerva kondenzovanog zaslađenog mleka
- 2 cela jaja
- kesica vanilin šećera
- crna i bela narendana čokolada za dekoraciju
Priprema:
U velikoj činiji pomešati jagode sa kokosom. U drugoj činiji pomešajte sir, kondezovano mleko, jaja i vanilin šećer. Sve dobro umutiti. Dodati obarene makarone u jagode i kokos i izmešati. Sve to dodati u umućene tečne sastojke.Izliti u veću četvrtastu vatrostalnu posudu.
Peći do 25-30 minuta na 200 stepeni. Preko vrućih makarona posuti crnu i belu rendanu čokoladu.
Detaljan način pripreme pogledajte u videu.