ZA SVAKU PRILIKU: Italijanski hleb sa maslinama, sirom i kulenom

Italijanski hleb sa maslinama, sirom i kulenom je kombinacija za svaku priliku. Možete ga poslužiti kao predjelo umesto projica koje inače spremate, a po količini kalorija uz salatu biće kompletan obrok. A što je najvažnije baš se lako sprema. 

f9c25e183f292f7f4ca10b8ea8ba44408fe0f75e

Sastojci:

  • 150ml mleka
  • 100ml maslinovog ulja
  • 4 jaja
  • 1/2 kašičice soli
  • 250g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 150g narendanog kačkavalja
  • 1 crni luk sitno sečen
  • 100g seckane slanine
  • 200g seckanog kulena
  • 100g seckanih maslina
  • 1/2 veze seckanog peršuna

35281f508ed95f3aed61be7d3418615529e6d2f6

Priprema:

Sve sastojke samo lepo sjedinite i sipate u pleh za pečenje hleba sa pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 do 20 minuta.

Za više ukusnih i lakih recepata zapratite profil Bakina Vanglica na Instagramu. 

Foto: Instagram,
Autor: S. Čumić