Suši kod kuće? Moguće je! Posle ovog recepta nećete imati potrebu za restoranom

Ukoliko ste mislili da suši možete da jedete samo u restoranu, prevarili ste se! Iznenadićete se jednostavnošću ovog recepta, a kada shvatite koliko je praktičnije za vaš novačnik nećete više nikada imati dilemu.

3d1f0530976ab5a0d0505c49adc077fbff921820

Sastojci

  • Pakovanje nori algi ( u pakovanju ima 10 komada, a za ovu količinu vam je potrebno 2 ili 3 lista, što znači da imate za nekoliko puta da napravite suši)
  • 200g svežeg lososa (može i tuna, ako ne volite svežu ribu možete koristiti i dimljenog lososa ili gambore)
  • jedan avokado
  • jedan krastavac
  • jedna paprika

Za pirinač vam je potrebno

  • Jedna ipo šolja pirinča za suši
  • Tri ipo kašike pirinčanog sirćeta
  • Jedna kašičica soli
  • Dve kašike šećera

2ede95893e8ae8866a8afd902a4c93b0d6dae3cd

Priprema:

Pirinač dobro isperite, dok voda ne postane bistra. Ostavite ga nekoliko sati potopljenog u vodi. Zatim ga ponovo isperite, stavite u šerpu i sipajte vode toliko da bude tek oko 1cm iznad pirinča. Uključite da proključa, a zatim smanjite na najmanju temperaturu, uz povremeno mešanje drvenom varjačom. Ne grebite pirinač sa dna šerpe. U međuvremenu skuvajte sirće, so i šećer i na srednjoj temperaturi kuvajte dok se ne otopi, a potom sipajte u pirinač i promešajte. Prekrijte mokrom krpom i ostavite da se prohladi, ali da ostane mlak. Isecite povrće i ribu na štapiće. Preko alge stavite pirinač i vlažnim rukama utisnite, te ređajte povrće i ribu na donji deo lista. Urolajte čvrsto i ostavite da se malo stegne, te isecite na kolutove.

* Prilog je po želji, soja sos, wasabi, ukiseljeni đumbir.

5d4714e75c044b6fc914a43dc2f4c698663dfed0

Za još sjajnih recepata obavezno zapratite Sandru Đuretić, poznatiju kao Bakinu vanglicu.

Foto: Instagram,
Autor: J. Jović