Zvezda Granda godinama preživljavala nasilje: „Mislio sam da ću umreti, bio me je strah da kažem“

641b078a77ab425fcde1245ffdc166ecd275efdb

Pojavljivanjem u najgledanijem talent šouu „Zvezde Granda“ skromni mladić iz Kragujevca Aleksandar Radojević uspeo je da prevaziđe sve svoje strahove, a danas bez dlake na jeziku, ali sa knedlom u grlu govori o torturi koju je prošao.

Još u osnovnoj školi pevač je bio žrtva nasilja i zlostavaljanja, zbog čega se godinama borio sa anskioznim napadima.

-Govorili su mi da sam pe*er, da sam ženski petko i to je bilo tako svakog dana, a potom je usledilo i fizičko maltretiranje. Nisam sa tako malo godina mogao ni da percipiram na pravi način sve što su mi govorili. Odlučio sam da ne pominjem ništa roditeljima jer me je bilo strah, strah da će biti još gore ako bilo kome kažem. Sigurno bih roditeljsku podršku, ali izabrao sam da ćutimispričao je Aleksandar za Grand i otkrio da je zbog toga imao strah da ide u školu.

Screenshot 2023 04 25 140453

Ono sa čime je već tada počeo da se suočava jesu simptomi anksioznosti i napadi panike. I dan danas seća se tačno na kom se to času zbilo i gde je tačno sedeo.

-Srce mi je lupalo, imao sam utisak da ću umreti, nisam znao šta mi se dešava. Imao sam million misli, a nijednu kako da se umirim -s knedlomu grlu rekao je Radojević i istakao da je vremenom potražio stručnu pomoć.

 -Ja sam tek sada krenuo na psihoterapiju, iskren da budem i novac je bio bitan faktor. Nije ni čudo da sam se upravo u ovim životnim trenucima susreo sa mojom doktorkom. Bio sam mnogo toksičan, ne mogu da kažem nezreo, ali sam pročitao da čovek sebi prizna da je bio toksičan tada sazreva. Zahvalan sam jer sam upoznao neke ljude upravo sada i što mi pružaju njihovu podršku- rekao je kroz suze Aleksandar.

Ipak, pojavljivanjem u „Zvezdama Granda“ uspeo je da prevaziđe sve prepreke i sopstvene strahove.

-Najveći problem je bila bina, nisam razmišljao ni o pesmama, ni o žiriju, samo mi je bilo bitno da ja vidim da li ja to mogu da ishendulujem u svojoj glavi. Kad sam došao, rekao sam da je sve super, dopadalo mi se što je studio manji nego što sam mislio. Na audiciji je bilo previše ljudi i bilo je odlično. Nisam sebi zacrtao cilj da idem do finala, već krug po krug – prisetio se Aleksandar i dodao da ga po prvi put hejterski komentari nisu pogađali.

-Nije me doticalo. Nekako sam se čeličio zbog prošlosti, zbog ranijih komentara, snimaka, stvarno me nije doticalo ništa. U tom trenutku nisam bio svestan, nisam znao koliko dobro pevam, koliko sam ljudima interesantan, koliko sam harizmatičan, kao što su pričali. Meni je takmičenje bilo samo zabava– ispričao je Radojević, a njegovu borbu i životnu priču možete da pogledate u nastavku.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić