Login/Registracija

ZVANIČNO SAOPŠTENJE GRAND PRODUKCIJE O SLUČAJU SADIKA HASANOVIĆA: Nasilje i širenje verske mržnje ne tolerišemo

Nakon što je snimak Sadika Hasanovića, finaliste „Zvezda Granda“ i njegovog nekadašnjeg benda „Sateliti“, izazvao buru u javnosti zbog neprimerenih pesama koje pozivaju na mržnju, „Grand produkcija“ oglasila se zvaničnim saopštenjem koje prenosimo u celosti. 

Muzički talent šou „Zvezde Granda“ punih 17 godina, koliko traje, insistira na tome da muzika ne poznaje granice, te nas ne deli po naciji, veri ili boji kože. Shodno tome, kada biramo kandidate za naše takmičenje isključivo se vodimo pevačkim talentom i ostalim kategorijama koje čine jednu buduću zvezdu.

Ono na šta kao produkcija nikako ne možemo da utičemo jesu biografije naših takmičara ili njihovih roditelja, niti o tome možemo imati saznanja, osim onih osnovnih i neopohodnih za samo takmičenje.

Napominjemo, da je kroz ‘Zvezde Granda’ do sada prošlo na hiljade kandidata, koji su bili ponos naše produkcije bez obzira na nacionalnu pripadnost. Međutim, svaki vid bilo kakvog pozivanja na nacionalnu i versku mrznju ili na nasilje nismo i nećemo tolerisati, ma o kome da se radi.

Upravo zbog toga, kao i gledalaca svih nacionalnih pripadnosti smatramo da se kao produkcija moramo jasno ograditi od stavova i postupaka Sadika Hasanovića načinjenim u vreme kada je bio maloletan i kada ni na koji način nije bio član naše muzičke porodice – navodi se u saopštenju Grand produkcije. 


Foto: Z.K.Munja/D.Milošević,
Autor: Grand.Online