Login/Registracija

TOTALNO NEOČEKIVANO: Aleksandar Simić promenio žanr i otkrio da li ga je Saša Popović zvao (VIDEO)

Tokom učešća u „Zvezdama Granda“ Aleksandar Simić bio je jedan od najboljih tenora koji se ikada pojavio u ovom takmičenju i iz kruga u krug oduševljao svojim talentom.

Iako je imao veliku podršku svog mentora Dragana Stojkovića Bosanca, nije uspeo da se plasira u finale, a sad je sve iznenadio novim projektom koji je predstavio. 


Operski pevač udružio je snagu sa nekadašnjom učesnicom iz takmičenja Marijom Čolović i obradio hit pesmu „Jugić“, što je naišlo na opšte iznenađenje svih koji su ga tokom takmičenja pratili. 

Za Grand Online Aleksandar je objasnio kako je došlo do saradnje, ali i zbog čega je promenio muzički žanr. 

– Moja koleginica Marija je snimala par kavera, a jedan od njih je bio i „Jugić“, ali nisu znali koga da uzmu da peva muški deo. Tako su autori pesme pitali Vladana Stojkovića, inače Grandovog producenta, koji pevač bi mogao da bude ozbiljan u toj priči i Vladan me je predložio. Tako je sve počelo. Mnogo sam mu zahvalan, prvenstveno jer je još tokom takmičenja verovao u mene i uvek mi je davao podršku – ispričao je Simić i otkrio kako je od operskih arija došao do folka. 

– Pa ja inače izvodim sve žanrove, iako to tokom takmičenja nisam pokazao, ali na nastupima pevam sve. Inače radim po kafićima, restoranima, klubovima, nastupam i na veseljima, tako da po potrebi pevam sve muzičke žanrove – objasnio je nekadašnji takmičar.


Kako kaže, posle takmičenja ne planira da stane, a uporedo sa ovim kaverom radio je i na svojoj prvoj pesmi u karijeri.

 – Trebalo bi da izađe do kraja septembra, eventualno početkom oktobra. Aranžman za pesmu je radio Grandov producent Vladan, tekst je napisao moj kum, a muziku moji drugari iz Valjeva Dejan Jovanović i Saša Marković. Mogu da vam odam tajnu da je pesma nalik Šabanovom „Žalu“ i da je reč o jednog starogradskoj i kafanskoj numeri – istakao je Aleksandar, dok na pitanje da li to znači da se više neće prijavljivati za „Zvezde Granda“, misteriozno odgovara:

– Hm, ko zna. Ako bude potrebno, ako me zovu, vratiću se, ali se nadam da neću morati. Iskreno, malo mi nedostaje ta scena, druženje sa takmičarima, a i trema. Ko kaže da nema tremu, laže. Najveće zvezde imaju tremu, a kamoli mi, tako reći, amateri koje ona upravo kali – priznao je Simić.

Kako mu je u polufinalu Saša Popović obećao pesmu za Evroviziju, pevač je konačno otkrio da li je dobio poziv od direktora Granda. 

– Jesam, ali o tome još ne mogu da govorim. Kad bude sve gotovo, prvi ćete saznati. Za sad je to još uvek u povoju – priznao je Aleksandar čiji najnoviji kaver za „Jugića“ možete da pogledate u nastavku..

Foto: Z.K.Munja/Printscreen,
Autor: I. Ankić