Takmičar izašao na scenu, začulo se „KRETEN“, „CIRKUZANT“, a onda se desio OBRT svetskih razmera

Čuda su zaista moguća, a pogotovo u „Zvezdama Granda“ gde takmičari daju sve do sebe kako bi osvojili žiri i došli do samog finala. 

To je ove subote dokazao mladi Ivan Simić (23) iz Valjeva, inače Milijev kandidat, koji je vraćen u takmičenje i u šestom krugu svojim nastupom pomerio granice i pokazao ogroman pevački napredak. 

8b81af70a7a6b284f1a0889fa8a2ad8da9b4eb85

Maskiran u crnom od glave do pete, sa kapuljačom na glavi, u studiju se začuo intro koji je sam napravio ,a u kojem različiti glasovi govore „Vidi ga, bata ili seka?“, „Cirkuzant“, „Ne znam ko ga gura“, „Debilčina mala“, „Jedva čekam da ispadne“, „Ne zna da peva“, a onda se desio obrt koji niko nije očekivao. 

Ivan je skinuo kapuljaču, pustio glas i fascinirao sve u studiju izvođenjem pesme „Igra bez granica“ Tošeta Proeskog, dok je njegov protivnik iz duela Hanad Džehverović izveo pesmu „Evo, zakleću se“ od grupe „Bijelo dugme“. 

– Ovo je dobro – konstatovala je Marija Šerifović. 

462821b69b94d083164c76af368d1edd74c5e724

Nakon toga usledilo je još jedno iznenađenje. Ivan je otpevao numeru „Pokreni me“, a Hanad na maestralan način doneo rokenrol sa pesmom „Nek’ te telo nosi“ grupe „Van Gog“. 

Maksimalanih šest glasova stiglo kao od šale, a ponet fantastičnom atmosferom već na početku Saša Popović odao je svoj utisak takmičenja. 

– Moram da priznam da kad sam pokretao „Zvezde Granda“ 2003. godine, nisam ni sanjao da će na ovoj sceni da se pevaju „Laki pingvini“, „“Bijelo dugme“, Van Gog“ i „Kerber“, ali „Zvezde Granda“ pokazuju da se ovde peva sve od najbolje narodne muzike, najboljeg popa i roka – rekao je Saša Popović i objasnio da je Ivanu dao još jednu šansu i vratio ga u takmičenje. 

Usledilo je preglasavanje u kojem je Hanad stekao ubedljivu prednost i time se plasirao direktno u sedmi krug, ali je posebne hvale dobio momak iz Valjeva.

3be0a9b33a3b906fc1b1c65e84b3ac8a3ef4dccb

– Ivane, ne da si iznenadio i napredovao, nego si pokazao kako si iskoristio svoj mozak i pevački napredovao. Večeras je to bilo na zadovoljavajućem nivou i pružio si nešto što do sad nismo videli – prokomentarisala je oduševljeno Viki Miljković i dodala da je Hanad bio standardno dobar u takmičenju. 

Marija se takođe složila da je Hanad odlično pevao večeras, te obrazložila zbog čega je svoj glas dala njegovog protivniku.

– Fantastični su bili večeras, ali Ivan je opravdao svoj povratak i njegov muzički put, kojim je odabrao da korača kroz šoubiz i muziku, je daleko teži od večine i otuda moj glas večeras za njega- objasnila je Marija .

– Strvarno si počeo da pevaš i nije bilo falša, nije bilo ničega što je smetalo, meni je bilo super. I kad budeš nastupao u nekom klubu, javi mi, vrlo rado ću doći da te slušam i gledam – poručio je Dragan Stojković Bosanac za Ivana, a zatim kratko dodao za drugog kandidata: 

– Hanade, ti si bomba. 

d371bafc72eb0298df0faa7a1d7651e998e9f156Ceca Ražnatović delila je mišljenje svojih kolega i istakla da je Ivan zaista pevački dosta napredovao.

– Za plesanje ti ne treba mnogo posla, ali u pevanju se vidi napredak, pogotovo što si pevao Tošetovu pesmu na koju mnogi proklizaju– rekla je ona, ali svoje oduševljenje Hanadom nije mogla da sakrije, te mu se obratila:

– Ti si fantastičan! Za Bosance smo znali da folk ubijaju, ali od kad sam u „Zvezdama Granda“ čula sam toliko talenata koji pevaju rok muziku da je to zaista fascinantno. Milina te je bilo i gledati i slušati. Ubedljiv si i svoj i svaka čast na tome!

517c65e7da6c0c6d5809cd92c6a6f671a23c299dSnežana Đurišić prokomentrisala je kako je večeras prštala energija i kako su oba kandidata božanstvena, ali je prednost dala Ivanu jer je veliko iznenađenje u odnosu na prethodni krug.

– Toše Proeski je ozbiljan zalogaj i mogu da kažem samo bravo, svaka čast – poručila je Sneška, a Ana Bekuta takođe pohvalila Simića, dok je za Hanada dodala da je opravdao poverenja i ono za šta se od početka takmičenja bori.

– Ti to vrhunski radiš – dodala je ona. 

3d6d3e5b638317280b9fc3330d5bbaafa9538702

Završnu reč dobili su mentori, a prvi se obratio Đorđe David i istakao da su Bosanci od glave i do pete u muzici, bez obzira o kom žanru se radi.

– Bosancima je muzika u DNK. Vi ste ozbiljni kerovi koji to ozbiljno shvataju i kad uhvate ne puštaju. Tako je i Hanad neverovatno disciplinovan čovek i neverovatno tačan. Sve je ispoštovao do kraja – rekao je Đorđe, dok je Mili istakao da Bosanci najviše vole muziku, što je i sam osetio na svojim koncertima sa Miligramom koje je imao u susedstvu.

– Pričamo o pevačima iz Bosne, a ne o Miligramu i tvojim koncertima. Nevaspitano je da sad pričaš o Miligramu i koncertima u Bosni, a ne o pevačima – poručio mu je Đorđe, na šta je Mili odgovorio da on verovatno u velikim dvoranama u Bosni nije ni nastupao. 

– Naravno da jesam. Živ bio i veliki porastao i sad se u njega pretvorio – odgovorio je roker, a Mili se zahvalio kolegama na komentarima za njegovog kandidata. 

– Kakav početak, kakav start – konstatovala je voditeljka nakon prvog duela ove subote. 

f5071f0c7fbf9e194edb65275a772fde8e71ed15

Foto: Z.K.Munja/Luka/Elena,
Autor: I. Ankić