Login/Registracija

„Sina učim pravim vrednostima“ Ovako se Božić slavi u domu Viki Miljković (VIDEO)

Pevačica Viki Miljković važi za ženu koja poštuje veru i tradiciju, redovno posti pred velike praznike, a sa našim čitaocima podelila je kako se Božić proslavlja u njenom domu.

To je nešto čemu se svi radujemo, pripremamo se, imamo svoje tradicionalne običaje koje ne menjamo. Jako volim tradiciju i uspela sam da tu ljubav prenesem i na sina Andreja – rekla je pevačica.

Violeta ističe da je ponosna na činjenicu što je vrednosti uspela da prenese i na sina Andreja koji je već godinama deo hora, pomaže sveštenicima i učestvuje u liturgiji.

Mislim da je to jedna divna stvar. Mislim da bi svi roditelji trebalo da deci što više pričaju o tome i da ih polako uvode u neke prave vrednosti. Da ih uvode u veru polako, da poštujemo svoju, ali i tuđu jer se tako razvija ljubav .Tako se razvija osećaj kod dece da pomažu jedni drugima, da budu saosećajni, da imaju emocije da veruju i grade svoj stav – objasnila je Viki.

Pevačica je glavna domaćica u svom domu, pa je otkrila bez čega ne može da prođe ni jedna njena praznična trpeza.

Badnje veče je uvek posno, jedemo na podu, priprema se tradicionalno posni pasulj, prebranac, mesimo česnicu u koju stavimo novčiće, pa se posle svi takmičimo ko će da ih pronađe. Na trpezi bude više različitih jela, sve bude u znaku simbolike. To su baš lepi običaji. Za Božić je uvek mrsno, pa tu bude i mesa, kolača, sarme, pečenje… Mi južnjaci volimo da kuvamo, pa tako i ja. Volimo da se skupimo i da nam dolaze gosti – izjavila je Violeta.

Ceo intervju možete poslušati u VIDEU ISPOD:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: T. Bogavac/A, Milanković