Login/Registracija

Popović uporedio ZVEZDE GRANDA sa EVROVIZIJOM, pa se dotakao KONSTRAKTINE POBEDE

Kažu da je uspeh zagarantovan ako si talentovan i da rad na talentu igra zaista malu ulogu. To su večeras dokazali Bosanci, Kenan Devrišević iz Zenice i Velid Handžić iz Kaknja koji su sjajnim duelom razgalili publiku i žiri „Zvezda Granda“. 

Inače, prvi kandidat iz tima Dragana Stojkovića Bosanca „razvalio“ je pesme „Prođoh Bosnom“ i „Mujo kuje“, dok je pulen Snežane Đurišić oduševio izvođenjem hitova „Tebi majko misli lete“ i „Gde je sad“, a rezultat je bio 6:4 za Kenana. 

Kako su oba takmičara bila odlična, Saša Popović rekao je da će žiriju biti sve teže da odluči kog duelistu da pusti direktno u naredni krug, a koga da izbaci iz takmičenja. 

– U nekom od narednih krugova imaćemo u duelu odličnog narodnjaka kao što je Kenan i odličnog rokera kao što je Josifovski i tu je stvar jako teška. Za koga će žiri da glasa, kako da odluči? Većina za narodnjake – počeo je da objašnjava Popović, pa takvu situaciju uporedio sa nedavno održanim „Izborom za pesmu Evrovizije“, u kojoj je savsim neočekivano pobedila Konstrakta. 

– Šta se tu dešavalo, ajde da uporedimo. Žiri je Konstrakti dao 12 poena, a Neda Ukraden joj nije dala nijedan poen, znači žiri se razlikuje prema afinitetima. Pustite narod da glasa! Za 15 minuta Konstrakta je dobila skoro 45.000 poruka, to je neverovatno i nezabeležno do sad, i to su poruke samo iz Srbije, nije glasala Bosna, niti Hrvatska i moramo da pohvalimo, tu vidimo kako narod diše, tako bi isto trebalo i ovde – objasnio je Saša, ali se Đorđe David nije složio sa njim. 

– Nije isto, jer pričamo o finalu. Ali kad je u pitanju duel, kao čovek iz rokenrola, znam zašto je Josifovski ispao…- počeo je da se pravda, budući da su spomenuli njegovog kanidata, ali mu je Popović odbrusio: – Daj, Đole, ajde ćuti, bezveze pričaš!

Žiri nije želeo da ulazi u diskusiju oko borbe rokera i narodnjaka, već se fokusirao na kandidata. Marija je prva istakla da je u ovom duelu pobedio bolji, tj Kenan, ali nije štedela reči hvale ni za Valida. 

– On zna koliko ja volim kako peva i dobar je bio i večeras, ali ga je Kenan sašio. Tu je kraj, to se tako peva od A do Š, od početka do kraja – izjavila je Mara, dok je Ceca dodala da je atmosfera pokazala sve. 

– Peglaš kao singerica – poručio je Popović Kenanu, što je zasmetalo Bosancu kao mentoru koji smatra da je maskimalnih šest glasova njegova zasluga. 

– Ovde baš ima posla, ma rodila ga majka – odbrusila mu je Ceca i dodala da sa ovakvim kanididatima mentor ne mora mnogo da radi.

Foto: Z.K.Munja/Luka/Elena,
Autor: I. Ankić