Login/Registracija

PACKA za mentora, Marija „IZGORELA“ i vikala: „Donesi tamjan da okadimo“

Vladan Manić Čapo (20) iz Pirota i Ivan Stankovski (26) iz Kumanova imali su zanimljiv duel koji je podelio žiri, ali i naljutio mentore. Sve je krenulo od pesama „Topčina“ i „Nemački policajci“ koje je otpevao Čapo, kao i „Gitaro sviraj dok ne svane“ i „Otkud tebe da se setim“ kojima se predstavio mladi Makedonac. 

Krajnji rezultat ovog pevačkog duela bio je 3 glasa za takmičara Marije Šerifović, dok je Ivan, inače kandidat Đorđa Davida, dobio 5 glasova. Kao razlog ovakvog glasanja žiri je naveo pogrešan repertoar. 

Međutim, komentarisanje žirija nije se svelo samo na nastup i pogrešan odabir pesama, već i na polemiku oko nadimka prvog kandidata. 

Što te ne zovu Mane, Manić pa Mane?– prva je pokrenula ovu temu Viki Miljković, ali je Saša Popović pokušao da objasni da nadimak Čapo takmičar nosi od malena. 

Povodom nastupa mladog Piroćanca oglasila se Snežana Đurišić i istakla da joj je krivo što je dobio samo 3 glasa. 

-Vidim da si odličan i komercijalan pevač, ali dvojke se ovako ne pevaju. Mislim da te je to koštalo glasanja, a šteta je da ispadneš. Ovo večeras nije bilo dobro – rekla je, dok je Dragan Stojković Bosanac imao poduže izlaganje, a najveću zamerku imao je upravo za repertoar koji su odabrali sa mentorima.

– Kakva je ovo pesma „Hej, nemački policajci“, drži, prži?! Ima ovde pesama koje ja u takmičenju ne bih pevao jer nisu takmičarske- zamerio je Boske i dodao da je prvi kandidat „trčao ispred matrice“. Za drugog je prokomentarisao da mu je prva numera bila dobra, dok je druga diskutabilna. 

– Sažmi ga malo, aman – dobacivala je Ceca tokom Bosančevog izlaganja, ali je i on imao zamerku za nadimak prvog kandidata. 

– Pusti to El Čapo, to je bio kriminalac. Bolje Mane, poslušaj ti čika Bosanca – zaključio je. 

– Kandidat broj 1 je rođen za zvezdu Granda, tako treba da izgleda zvezda, on je pojava. Što se tiče falinki to će mentor da popravi. A što se tiče momka broj 2, on je mene razgalio – izjavila je Ceca. 

Mili je objasnio da nije glasao ni za jednog takmičara jer nisu bili po njegovoj meri. Prvi nastup okarakterisao je kao tezgaroški, a za drugog istakao da je bilo previše falša, što je naljutilo Šerifovićevu. 

– Ja ovo ne mogu više. Šta ste vi njima konstruktivno rekli za ovih 30 minuta?! – upitala ih je Marija, pa nastavila: 

– Čapo i ja smo druge pesme vežbali na probi. Prvu numeru je promenio, a strašnu pesmu sam mu pripremila, ali on je želeo komičniji repertoar. Ja sam bila protiv toga, a on je to želeo. Eto ga, to je to. 

Nakon Marijine kritike i opaske da su više govorili o nadimku takmičara nego o njegovom pevanju, reč je dobila Bekuta. 

Ti možeš da budeš zvezda, ali ne sa ovim repertoarom. Ovo što si večeras izabrao je potpuna katastrofa – obratila se Ana Marijinom kandidatu, a kad je došao da mentori daju završnu reč, Marija je ponovo „izgorela“ jer je Đorđe hvalio njenog takmičara. 

Aman, šta sad komentarišeš mog kandidata, pričaj o svom – poručila mu je Šerifovićeva, a zatim se obratila Popoviću: – Daj neko kandilo. Donesi tamjan da okadimo!


Foto: Z.K.Munja/Luka/Elena,
Autor: I. Ankić