OVE SUBOTE ŽIRI JE BIO RASPOLOŽEN: Mnogim kandidatima se baš posrećilo

Dvadeset mladih pevača prošle noći pokušalo je da ostvari svoje snove i izbori se za prolazak u naredni krug takmičenja, a od njih 20 čak 17 je uspelo u tome.

Žiri nije imao ni malo lak zadatak, još jedno subotnje veče obeležile su emocije, smeh, dobra muzika ali i neprevaziđeni sukobi naše stalne šestorke.

ff2e84bf8ccba5943b670c691c4c5a17f579cb14

Takmičarka koja je imala čast da otvori večerašnju emisiju je šesnaestogodišnja Merjema Alihodžoć iz Sarajeva. 

Za svoje prvo predstavljanje odabrala je numere „Dobro veče tugo“ i „Tek sad“, a već u prvoj numeri pokazala je da vlada svojim izuzetnim vokalom što je žiri i nagradio maksimalnim brojem glasova.

Saša Popović je podsetio da je ona bila na audiciji za „Neki novi klinci“ pre nekoliko godina kada je pevala pesmu od Zorice Brunclik, a sada je upitao da li je prešla u pop.

Pravo iz Kragujevca, na Grandovu scenu stigao je i Marko Branković. Iako su članovi žirija odreagovali već u prvo pesmi, konačan zbir je bio četiti glasa.

– Vrlo dobro peva, slaže glasove, muzikalan je,i vlada sa svim elementima pevanja čak i ozbiljnije muzike. Neverovatna je bila promena glasa iz prve u drugu pesmu– rekao je Stojković sa čim se složio i Mili.

ebd7c36b86c7d16e715943602731333eb3db27c2

Tamara Živković svojim moćnim vokalom kupila je žiri i osvojila sve glasove žirija.

– Nemoj mene, nemoj mene- dobacivala je Marija, a kandidatkinja je izabrala Anu Bekutu koja joj se zahvalila i upitala je da li svira neki instrument.

Petar Jojić kojeg smo svojevreno gledali u talent šou X faktor osvojio je tri glasa. 

– Ovakav čovek samo kod jednog ludaka treba da ide- dobacila je Marija,

– Ja te određujem da ideš kod Đorđa Davida. Dva ludaka to će biti to- odlučio je Popović

– Čeka te golgota da bi te doveli na nivo koji ti pripada. Bićeš mučen, gažen vređan, ali ćeš doći do finala- poručio je Đorđe David.

071d6c6d24b43e7e27b14717c49aed8b74787ed4

Karolin Velkovski iako do sad nikada nije nastupala, niti igde pevala, sem u svoja četiri zida, ove subote uspela je da dobije samo jedan glas i to od Ane Bekute.

– Mora da radi i mora da se trudi da nešto uradi – rekla je Ceca. Saša Popović je prokomentarisao da takmičarka lepo izgleda i lepo peva, a Marija Šerifović dodala da bi najbolje bil da je Mili uzme i napravi nešto od nje, što je on oberučke prihvatio.

Anđela Ostojić samouvereno je izašla na scenu, ali njen nastup nije nastavio u istom smeru.

Već tokom prve tradicionalne pesme „Marijo, ćero mori“ žiri je većao da stisne panik taster, a sa drugom „Srećo reci“ Maje Odžaklijevske to je i učinio.

Međutim, sve su prekinuli Mili i Popović sa antipanikom.

– Ideš kod mene. Anđela, hoćeš da mi njima pokažemo u sledećom krugu? – pitao je Mili, a takmičarka odgovorila da hoće, ali da joj je glas pukao u poslednjem trenutku.

Goran Tonev uspeo je da dobije 4 glasa stručnog i jedan produkcijskog žirija.

– Vidi ga kako je sladak, k’o lutka je – rekao je Popović, a Ceca uporno vikala– Ja ga želim, odmah sam čula!

5ef51620cc5e35977074e35889baf41a094cb5d3Enis Todić nakon svog predstavljanja dobio jedan od najvećih komplimenata koje pevač može da dobije.

Kada je izveo pesme “Kralj izgubljenih stvari“ i “Nisi ti za male stvari“ dobio je četiri glasa, ali ga je zato Saša Popović pohvalio, što veoma retko radi.

– Ovaj dečko od svih kandidata ima veoma specifičnu i odličnu boju glasa- poručio Saša, pa dodao- To je kao kad stavite pedeset pevačica da pevaju pa onda izađe Ceca i ti je odmah prepoznaš. Ima tu peskovitu boju glasa. Tu boju još eventualno imaju Tanja Savić i Andreana Čekić.

S obzirom da je Ceca rekla da dečka poznaje iz drugog muzičkog takmičenja u kom joj je bio mezimac, Saša se nije mnogo dvoumio oko toga ko će Enisu biti mentor.

9ddec5428923b10519d1c9d09e02f0e68d2d3449

Valentina Marković oduševila je žiri, te je dobila svih šest glasova, međutim Đorđe David se u poslednjem momentu predomislio i isključio svoj taster.

Valentina je svakako stekla dovoljan broj glasova za prolazak dalje, a Popović joj je za mentora dodelio Viki, iako je i Mili izrazio želju da kandidatkinje ide u njegov toim i dao joj glas.

– Hoćeš ti meni dati nekog kandidata kad se ja zalepim za njega? Meni čim se neko svidi on me šutne – zaključio je Mili, ali ipak nije mogao da utiče na Popovićevu odluku.

Milica Tomašević je dobila pet panik tastera, ali i jedan glas za prolazak dalje od Cece.

– Za prvu pesmu jedno veliko da, ali ne znam šta se desilo u drugoj pesmi, kao druga osoba, drugi vokal, totalni preokret, ja ne znam šta se desilo. Devojka nije da ne zna da peva – rekla je Ceca.

371d0f53f01a2a4fbe5b74fe01f1badc1c90f0bf

Aleksandra Mladenović predstavila pesmama „Prođi sa mnom ispod duge“ Šemse Suljaković i „Srpkinja je mene majka rodila“ od Indire Radić.

Tokom izvedbe prve numere članovi žirija su se konsultovali i nervozno šetali, a glas je dala samo Bekuta. Što bi se reklo, kao na utakmici, u poslednjem minutu, briljirali su Ceca i Đorđe svojim glasovima i omogućili mladoj kandidatkinji da ostane u igri.

Antonija Čerkez dobila je velikih pet glasova. U trci za mentora borili su se svi osim Marije Šerifović, koja glas nije dala samo iz razloga što takmičarkino pevanje nije bilo baš za svih šest glasova. 

Saša Popović dugo je razmišljao kom mentoru da dodeli ovu devojku pa je krenuo da prebrojava koliko koji član žirija ima pulena- Boske samo četri do sad, Mili petnaest- rekao je Saša na šta je Bekuta dobacila da pošalje kandidatkinju kod Bosanca jer ih on ima najmanje.

– Antonija ideš kod Bosanca. On iz Konjica, ti iz Brijega tu ste blizu moći ćete da radite punom parom. Znam da će on od tebe da napravi super pevača- poručio je Sale, a Antonij nije krila oduševljenje.

7a4e58972d5bfe01db6eb1a8bea5d6e2c3dea92d

Mihael Besten je već tokom prve pesme dobio panik taster.

 – Ima boje glasa ali trema nepodnošljiva- poručila je Ana sa čim se i David složio.

Saši Popoviću bilo je žao što je dečko prevalio veliki put pa ga pustio da otpeva i drugu pesmu kako bi ga možda produkcija uzela u svoj tim što se na kraju i dogodilo.

– Ideš dalje!- povikao je Mili i dao mu šansu da rade zajedno, što je jako obradovalo kandidata koji je prišao budućem mentoru da ga zagrli.

Vanja Milenković međutim ona ipak nije uspela da zadovolji kriterijume stručnog žirija, te je dobila samo jedan glas od Cece. 

e6c5b3b9d1c1148aae3cab8d4d4af5039b0e094d

Haris Hrnčić sve što je na početku dobio jeste komentar Sanje Kužet da joj se njegov nastup svideo, ali da ona ne glasa, kao i podršku Cece Ražnatović.

Mili je prokomentarisao da žiri očigledno nije dobro obratio pažnju na kandidata, kao i da poseduje neverovatnu emociju u glasu i nastupu.

Spas u poslednjem trenutku stigao je od Milija koji je takmičara primio u svoj tim.

– Evo, bravo, dobio si mentora – poručila mu je Marija, pa ga sa scene ispratili pesmom „Ajde idi, idi“.

6b30c50e325238837e6dc07589b658277587124e

Julija Petrović dobila je tri glasa, što je bilo dovoljno da joj Saša dodeli mentora.

– Ma ovo je stvoren kandidat za Đorđa- smatrala je Marija, sa čim su se i ostali složili.

Seniad Seny Puškar već posle prvih stihova izazvao je tri člana žirija da pritisnu panik taster. Ipak, dobio je mogućnost da nastavi sa svojim nastupom i otpeva narednu numeru.

– Čoveče kao na giljotini! Uspavao nas čovek- viknula je Marija nervozno ali kandidat je želeo da čuje makar i jedan pozitivan komentar pre nego što napusti scenu.

– Ja sam sudija i kao sudija u devedesetom minutu sviram kraj utakmice. Izgubio si, doviđenja- odlučio je Sale, a dečko je nezadovoljno napustio scenu.

13aa2c4192f618bfba6503309d115c11df217942

Aleksandar Damnjanović osvojio je tri glasa stručnog žirija. Mili je glasao i odlučio da takmičar prođe u naredni krug, a Popović je kanidatu dodelio Cecu za mentora.

Taša Božić predstavila pesmom „Nikotin“ Nataše Bekvalac, međutim kada je zapevala drugu numeru „Čuvam se“ Marije šerifović, žiri je pritisnuo panik taster i prekinuo takmičarku.

– Tašo ovo nije bilo dobro, žao mi je zaista. Trudila si se, ali tako je- rekao je Popović.

Kristijana Josić nije odmah ostavila dobar utisak na žiri. Već posle prvih taktova izrazi lica članova žirija nisu delovali zadovoljavajuće, pa je ubrzo usledio panik taster.

Međutim, iako su veoma retke situacije da nakon panika produkcijski žiri ostavi kandidata u igri i preume mentorstvo, Mili je ove večeri bio dobro raspložen i preuzeo ulogu spasitelja.

Ukoliko ste propustili sinoćno emitovanje, celu emisiju možete pogledati na našem Jutjub kanalu, klikom na video ispod

Foto: Z. K. Munja/E. Srdić,
Autor: D. Bukovčić