Login/Registracija

Nakon finala, Zvezda Granda VODIO TEŠKU ZDRAVSTVENU BITKU: „Bio sam u invalidskim kolicima“

Tokom takmičenja u „Zvezdama Granda“, Ahmed Orahovčić postao je jedan od miljenika publike, međutim nakon finala povukao se iz javnosti i od tada se malo toga znalo o njegovom životu.


Iako je planirao da prvu pesmu izbaci pre više od dve godine, susreo se sa ozbiljnim zdravstvenim problemom sa kojim je vodio borbu mesecima.

– Imao sam određene smetnje i probleme 2,3 meseca, da bi se početkom leta 2020-te otkrilo da imam bakteriju u krvi koju sam uneo putem hrane, što je izazvalo velike probleme– otkrio je pevač kome se život za jedan dan potpuno promenio.


Iako su lekari odmah počeli sa ispitivanjima, niko nije mogao da mu da tačnu dijagnozu dok su se simptomi pojačavali.

– Počeo sam da gubim na kilaži, nisam mogao da jedem ni da pijem, imao sam temperaturu preko 40. Koliko god da sam se borio, pao sam i bio sam u kolicima bez pokreta jer je bakterija divljala- objašnjava Orahovčić teške momente koje bi najradije zaboravio.


Uprkos teškom stanju, pevač nikada nije pomišljao na najgore u čemu mu je najznačajnija bila podrška porodice, da bi se nakon višemesečne borbe uspešno izlečio.

– Izlečio sam se pre godinu danam kada je bakterija skroz izašla iz organizma. Imao sam podršku svih prijatelja i porodice i tada sam shvatio da život treba da se živi jer nikad ne znaš šta preko noći može da se desi– ispričao je u Grandovoj emisiji.

Inače, Ahmedu koji je bio u timu Marije Šerifović, tokom „Zvezda Granda“ govorili da je vanserijski talenat. On je odavno najavio svoju prvu pesmu koja nosi naziv „Dođi“, ali je nakon finala opravdano bio odsutan sa scene.

Foto: Z. K. Munja/ Instagram,
Autor: S. Čumić