Login/Registracija

Lepa očitala bukvicu Zorani: „Ne možeš da pevaš gologuza“ (VIDEO)

Prvi susret kraljice narodne muzike Lepe Lukić (82) i mlade nade Zorane Mićanović (17) dogodio se ove nedelje u Grandovom studiju, a naša kamera zabeležila je njihovo upoznavanje, ali i brojne savete koje je starija koleginica uputila novoj zvezdi „Granda. 

Budući da su obe u muzičke vode uplovile sa samo 16 godina, Lepa se prisetila svojih početaka, a zatim Zorani očitala bukvicu kako treba da se ponaša na sceni.


– Krenula sam na audicije sa još manje godina nego Zorana, a sa 20 sam već snimila pesmu „Od izvora dva putuća“ – prisetila se Lepa dok je posmatrala mladu pevačku nadu, a nakon toga upitali su je koji savet bi dala Zorani, što ju je dotaklo.  

– Ko mene pita za savet? Kad me ona bude pitala, ja ću da joj dam – rekla je odsečno, a mlađana koleginica ipak uljudno upitala kako da održi karijeru, što je podstaklo kraljicu narodne muzike da joj se iskreno obrati i očita lekciju.

– Mora narod da te prihvati i da te održi, da budeš u venama narodu, da budeš normalna, pri zemlji, da ti ne bude gologuzje u prvom planu, a glas u drugom. Gledaj da vežbaš, da učiš od nas koji smo napravili karijeru. Ne možemo mi da uzmemo prut, pa da bijemo narod da nas podržava punih 50 godina. Treba ti glas i da stalno radiš na tome da ti pevanje bude u prvom planu, pa onda sve drugo – poručila joj je Lepa, pa se dotakla dostojanstva i odabira garderobe za scenu.


– Možeš da se oblačiš mladalački, ali ne valja da pevaš u kostimu i gaćama. Eto, dajem ti savet da se oblačiš tako mladalački, kao devojka od 17 godina, sigurno se nećeš tako oblačiti sa 100 – našalila se, a Zorana klimanjem glave podržala svaku njenu reč i istakla da se nikad do sad nije oblačila provokativno, što je kraljicu narodne muzike odobrovoljilo da joj da još jedan savet.

– Budi tačna, profesionalna i broj jedan. Ja mislim da sam ostala broj jedan jer me narod voli jer sam pri zemlji. Nikad nisam dizala nos i govorila „Ja sam zvezda“, to mora narod da kaže, džabe meni da ja to vičem, ako narod tako ne misli – rekla je Lepa, a ceo razgovor dveju pevačica možete da pogledate u videu.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić