Login/Registracija

Kenan otvorio dušu o PORODICI i MUZICI: „Da je imao prilike da me čuje BIO BI PONOSAN“

Zahvaljući „Zvezdama Granda“ za neverovatan vokal Kenana Derviševića čula je publika širom regiona, mada malo ko zna da je talenat nasledio od majke.

– Moram da kažem, mada ću možda biti nagrđen (smeh), od mame sam nasledio talenat iako ona ne voli da ja to spominjem. Ona ima smisla za muziku i lepo peva. Majka je bila tu sve vreme uz mene i brata, domaćica žena, odgojila nas i nahranila. Ali definitvno muzikalnost potiče od nje- otkrio je Kenan.

Bezuslovna podrška majke i vetar u leđa tokom deset meseci borbe neverovatno su mu značili, a mnoge je nasmejalo što mu je ona zamerala isto što i pojedini mentori.

– Govorila mi je da moram da imam malo bolji pokret, osmeh i scenski nastup, ali u pravu je. Problem je što se ja koncetrišem na pesmu i ode mi taj kontakt sa publikom. Mada sam dosta uspeo to da promenim- tvrdi finalista.

Čim smo čuli za Kenana Derviševića znali smo da mu je najveću muzički uzor Šaban Šaulić bez čijih pesama nije mogao da prođe nijedan njegov nastup.

– 2007. godine me je otac odveo na Šabanovo gostovanje, zapravo to je bio neki vašar. Otac me je odveo do auta da ga upoznam, to je bio jedini naš susret. Siguran sam da je imao prilike sada da me čuje da bi bio ponosan. I u takmičenju sam pevao njegove pesme, ali i na svim proslavama- istakao je Dervišević.

Iako mu je rodni grad u srcu pevač tvrdi da najveću šansu ima da gradi karijeru baš iz Beograda, poput mnoigih velikih zvezda.

– Beograd je promenio život meni i mojim kolegama, ne vidim drugu opciju. Možda bude selidba uskoro- rekao je.

POGLEDAJTE I

GODINAMA STREPEO, Kenan OTKRIO šta je prethodilo takmičenju: „Niko mi nije pomagao“

Foto: Z. K. Munja/ Luka/ Elena,
Autor: J. Jović