„KAO GROM DA ME JE POGODIO“ Saša Popović o smrti Marine Tucaković (VIDEO)

Saša Popović 40 godina sarađivao je sa jednim od najboljih teksopisaca na našim prostorima, Marinom Tucaković koja je juče 19. septembra preminula nakon dugogodišnje borbe sa opakom bolešću.

934cea4ccc84d3beb9db1bbb582c145b303ff4f2

Ova vest pogodila je pola estrade, koji su sa njom godinama sarađivali, međutim Saša Popović je neko ko se sa Marinom i privatno družio, te mu je samim tim ova vest još teže pala.

– Kad sa nekim četrdeset godina sarađujete, to vas pogodi kao grom da vas udari… Svi smo tužni, ne samo ja i mi u Grand produkciji, cela estrada… Marina je bila jedna divna žena koja je radila za sve pevače, teško je objasniti i reći kako se svi sada osećamo. Izgubili smo nekoga ko nije bio samo naš poslovni saradnik, već neko ko nam je bio prijatelj, ko nam je bio drag. Marina je bila kao moj rod rođeni, kao moja sestra – rekao je Saša i dodao:

– Mi smo se čuli i telefonom i odlazili kod nje i ona je dolazila kod nas kući… To je jedna velika tuga, izgubili smo najbojeg tekstopisca, ne samo u Srbiji, nego i na Balkanu, eks Jugoslavije… 

f6c21370e39d39401b29efec25abe1f6bff26a2d

– Bila je predivna… Bila je jedna jako otvorena žena, neko sa kime ste mogli da pričate o svemu i svačemu, a drugo, bila je izuzetno zanimljiva, volela je mnogo da se šali, da priča dogodovštine… Kad se nađemo oko neke pesme za koju ona treba da napiše tekst, to se prvo dva sata priča o tome šta se sve dešava na estradi i tek onda posle nekih sat i po, dva, tri ona kaže daj tu pesmu da napišem… – prisetio se Popović i ispričao kako je izgledalo njihovo druženje:

– Kod nje kad odete zaštitni znak je mala kafa i rakijica. Voleo sam da pričam sa njom dugo o raznim stvarima. Žena koja je bila širokih pogleda i kada se pojavila osamdesetih godina bila je rodonačelnik neke nove energije, novih tekstova i nove muzike. Ne znam da li će se roditi neko ko će je nadmašiti.

0225667401a78ba99ca4ddb4d5321274b989f944

Jedan Marinin gest posebno je oduševio Sašu, a u pitanju je promocija novog CD-a njegove supruge Suzane Jovanović na koju je Marina doša i to u kolicima, ali nasmejana, vedra i raspoložena iako u tom periodu nije imala mnogo razloga za to, s obzirom da je zdravstveno bila jako loše.

– Ja sam je tad prvi put video posle izvesnog vremena, moram da kažem da ona dok je išla na hemoterapije nije se mnogo ni pojavljivala u javnosti. Pošto je napisala 3, 4 teksta za Suzanu, ja sam je iz kurtoazije pozvao, a znao sam da ne može da dođe, nema teorije i ona se pojavila u kolicima nasmejana, vedra i davala je jedan ton toj promociji. To je neverovatno, mislim da su svi bili zabezeknuti. Ta njena volja za životom je bila nešto što odavno nisam video – zaključio je on.

Ceo intervju sa Sašom pogledajte u videu ispod teksta!

PROČITAJTE I:

„POTREBNO MI JE VREME DA PRIHVATIM“ Popović se dirljivim rečima oprostio od Marine Tucaković

„HVALA TI ŠTO SI ME STVORILA!“ Mili se potresnom porukom oprostio od Marine Tucaković (FOTO)

Foto: Z. K. Munja/D. Milošević,
Autor: D. Bukovčić