Login/Registracija

APLAUZI, SUZE I ZAGRLJAJI: Da li je ovo najemotivniji duel ikada?

Hanad Džehverović i Isak Šabanović iz Bijelog Polja, verovatno su pobednički tim za večeras iako nismo došli ni do polovine emisije.

Rok duel, koji je izgledao više kao nastup a ne borba za opstanak, završio se rezultatom 6:4 u korist Isaka, novog Milijevog kanididata, a oborio je sa nogu ne samo žiri već i publiku u studiju. 

“Nakon svih ovih godina“ Bijelo dugme i “Rtane igre“ Kerbera “ bio je Hanadov izbor dok se Isak opredelio za pesme “Stipu gatipa“ od Tife i “Oprosti što te volim“ Željka Bebeka.

Kako je Isak dobio pet glasova već nakon prve strofe prve pesme, a zatim i šesti na kraju pesme, kandidat je od šoka po završetku  počeo da plače u uglu scene, kada mu je prišao mentor Mili da ga uteši. Žiri je bio na nogama i ispratio ga uz gromoglasan aplauz a onda je Đorđe David rekao- Ovakav duel se neće ponoviti. 

– E ovako, Hanade bilo je nesigurnosti, ali bio si dobar. Isak te je pomeo. E sad moram ustati, jesi ti moj Bosanac ali pomete nas ovaj Crnogorac. Majstore Isače, ti si sve ono što ja zagovaram devet godina koliko sam ovde. Ti si pokazao šta je muzika i šta je ljubav i evo doći ću da ti se poklonim- rekao je Boske i izazvao more suza kod kandidata.

– Vi ste pokazali šta je rokenrol! Hanade tebe je Isak pomalo i inspirisao. A ti Isače, rasplakao si me i dirnuo, sine ovo je nenormalno dobra emocija– rekao je Đorđe David- Ne znam kada će se ovakav duel ponoviti. Hvala vam.

JK je otkrila da joj je Hanad inače omiljeni lik u takmičenju- Tvoj stajling, pozitivna energija, pevanje, ma sve, a pogotovo večeras. A ti Isače, ja ti čestitam ti si od večeras nova balkanska zvezda– izjavila je diva a onda se Isak iznenadio što mu nije komentarisala kilažu- Majka mi je rekla da ćete mi savetovati da smršam– oglasio se on na šta je JK dodala- Ma vidi, svaka bi ti dala!

Isak je usput želeo da zahvali mentoru Miliju što ga je hrabrio, iako na probi nije puno pokazao- On se i na probi rasplakao. Peva peva i okrene leđa, ja kažem ajde okreni se a on ne može jer plače– rekao je Mili, a onda ga je Jelena pitala šta je čekao da se prijavi- Nisam imao hrabrosti da dođem. Ja se za ovo spremam čitav život- rekao je Isak.

Marija Šerifović, poznata po tome da oseća energiju drugih ljudi, pročitala je kandidata na “prvu“- Ti u sebi imaš miks sumanutih emocija ali vidi, put od “Zvezdi Granda“ i onoga što tebi pripada jako je dugačak, odvratan, trnovit i težak. Ja ovo do sada nisam nikome izgovorila, a evo sada ću. Ti ćeš sa mnom pevati duet!

Mili je takođe komentarisao ovaj par, opčinjen obojicom- Tvoju energiju i ples Hanade, nisam u životu video. Svaka ti čast. A ti Isače, evo zašto sam te odmah uzeo na audiciji iako si samo tri reči otpevao. Pre par godina uradio sam rok album sa Tifom, Dadom i tako dalje. A Brega mi je rekao da je taj album pravi prikaz rokenrola za 21. vek a to je album koji bih ja voleo da ti pevaš. To je bila moja ideja!


Kako je Isak dobio svih 6 glasova, čekala se njegova odluka koga će uzeti za mentora- Ostajem kod Milija! On me je uzeo i ostajem veran.

– Ovaj dečko je iskren do srži i neće ga prodati, to je rokenrol– iskomentarisao je David kandidatovu odluku.

Foto: D. Milošević,
Autor: T. Bogavac