Login/Registracija

5 neverovatno lakih stvari zbog kojih najčešće ispadaju ZVEZDE GRANDA

Sigurno ste se pitali kako je moguće da kandidati „Zvezda Granda“ na audiciji „razvale“, a onda u emisiji potpuno razočaraju. Ana Bekuta svojevremeno je za Grand. Online objasnila zašto takmičari „kiksnu“ i otkrila koji su najčešće razlozi za neprolazak u dalji tok takmičenja.

1c4921a92f60b8ded756c2bb9d81e9f25deab848

Pogrešan odabir pesme

„Tokom takmičenja pokazalo se da kandidati često biraju pesme koje im ne leže. Verovatno bi voleli da zvuče i da pevaju kao pevač kog su odabrali. Dešava se da to bude dobro, ali u većini slučajeva se okliznu na taj svoj izbor i ispadnu iz takmičenja.“

Trema

Često od takmičara čujemo da imaju tremu I to je ok samo u početku, tj u prvom nastupu. Logično da onaj ko se prvi put susreće sa velikom scenom ima malu tremu. Neko ko je ima do kraja takmičenja, po mom mišljenju, ne bi trebalo da se bavi ovim poslom. Tremu izaziva nesigurnost, tako da samo najjači treba da prođu sve prepreke i da ostanu do kraja.

Falš pevanje

“Čak i publika zna da prepozna kad nešto ne štima, a to je falš pevanje. Smatram da neko ko je muzikalan mora da bude u tonalitetu. Verujte mi da me falš ne stimuliše ni malo, pogotovo kad je falš od kog boli glava.”

Umor

“Umor često zna da sputava I da se jako oseti u izvođenju pesme. Imali smo slučajeva u takmičenju da ljudi dolaze umorni sa raznoraznih nastupa, a pri tom dolaze izdaleka. Čak ni ja, koja iza sebe imam 30 godina pevačke karijere, kada sam umorna ne mogu da pevam kako treba.“

Nedovoljno energije

“Emisija “Zvezde Granda” je odskočna daska za mnoge njih i treba ozbiljno da shvate svoje predstavljanje. Smatram da ovde u tri minuta moraju da se spreme kao da im je ovo pitanje života I smrti. Treba da daju sve od sebe. Da nisam od početka pevala energično I svojim glasom skretala pažnju na sebe, tj svojom unutrašnjom energijom, danas ne bih bila ovde. Kako godine prolaze mislim da pevam sve energičnije. Verujte mi da i dan danas dajem svoj maksimum, a publika to prepoznaje.”

PROČITAJTE I:

Ana Bekuta: „Uz muziku sam patila, lečila stidljivost i ozdravila“ (VIDEO)

Ana Bekuta: “Možda sad shvatamo kako živi prosečan lekar u Srbiji“ (FOTO)

Foto: Z.K.Munja/D. Milošević,
Autor: I. Ankić