Login/Registracija

17-godišnjakinja ODUVALA, žiri USTAO i APLAUDIRAO: „Ovo se retko događa“

„Ovo se retko događa“, poručila je Sanja Kužet nakon što je ceo studio bio na nogama zbog dva kandidata koja su briljirala na sceni najgledanijeg šoua „Zvezde Granda“. 

Reč je o Enisu Todiću (28) iz Novog Pazara i talentovanoj Jovani Lazarević (17) iz Aranđelovca koja je svojim čarobnim glasom oduševila sve i zasluženo se plasirala u šesti krug.

Inače, Edis se predstavio pesmama „Apsolutna ljubav“ i „Vreme da se rastaje“, dok je Jovana raspametila izvođenjem numera „Ima jedan svijet“ i „Lutka za bal“ i zbog njenog raskošnog talenta svi su bili na nogama. 

– Dobila si aplauz od žirija što se jako retko događa – konstatovala je voditeljka, nakon što je Jovana ubedljivo, maksimalnih šest glasova odnela pobedu u duelu. 

– Dete, ovo je bilo fenomenalno. Ja ovde sedim dugo, gotovo čitavu večnost i skoro nisam čula ovakvu ritmiku, dinamiku, sve ono što odlikuje jednu dobru interpretaciju. Uživala sam, bilo je fantastično – rekla je oduševljeno Ana Bekuta, dok je za Enisa istakla da je prilično iznenadio. 

Anino mišljenje delio je i Bosanac koji je istakao i da je Edis večeras bio odlčan, ali je Jovana bila dominantnija. Mada ima samo 17 godina, on smatra da je pevački dosta naprednija od svoje generacije.

– Sad ću izazvati polemiku. Ja bih sve ove od 15, 16 godina eleminisao, jer ovo je cura koja ima 26 godina pevačkog staža po svom izvođenju. Ona je toliko zrela pevački da mogu samo da kažem – „Blago onom ko te rodio! Ti si rođeni pevač po svim elementima“ -poručio je Stojković, a slično mišljenje delila je i Marija Šerifović. Ona je prva pružila podršku mladoj Jovani i objasnila zbog čega joj je dala prednost u ovom duelu. 

– Toliko je bila tačna, precizna, da mogu samo da kažem- Svaka čast. Osušila bi mi se ruka da nisam njoj dala prednost da ide dalje- rekla je ona i istakla da je i Enis večeras odlično pevao.  

Iako su oba kandidata bila na visini zadatka i Snežana Đurišić dala je prednost 17- godišnjoj Jovani iz Aranđelovca. 

Ova devojčica me je toliko fascinirala da je malo falilo da mi suze krenu. Obožavam da vidim pevača na sceni koji izgleda kao da se zavitlava, a postavlja pevačke uslove i paramentre. Blago majci koja te rodila – dodala je, a Đorđe David se nadovezao i poručio kandidatkinji: 

– Imaš tu neku magiju u rukama, crtaš svaki interval, to je stvarno čarobno. Moram da kažem da niko nikad ovako nije otpevao „Lutku za bal“.

Jovanin mentor zahvalio se kolegama na predivnim komentarima za Jovanu, a Snežana mu odgovorila da nema potrebe za tim jer je kandidatkinja za finale. I Ceca je bila zadovoljna onim što je njen kandidat večeras pokazao na sceni.

– Napredovao je drastično jer se trudi i to se vidi. Žao mi je što nisi dobio šest glasova, jer je zaslužio, ali šta je tu– poručila je ona, dok je Popović objasnio da je Jovana bila dominantnija, ali da je njegovih pet glasova kao šest.

– Izvini molim te, kao i dobiti nije isto. Ovo dete sjajno peva i to niko ne može da ospori, ali ako je moj kandidat zaslužio šesticu, onda treba i da je dobije – odgovorila mu je Ceca i dodala da je njemu sve super, a to što mentori dobijaju čir od nerviranja to ga ne dotiče. 

– Njemu je kul kad mi dobijemo šest čireva odjednom – dodao je i Đorđe. 

Foto: Z.K.Munja/Luka/Elena,
Autor: I. Ankić