133f27262f775792b396926c88d7c041889fddae

Eleonora Bukvić

Subotica, Srbija
Učestvovao

Eleonora Bukvić je rođena 11. avgusta 1971. godine u Subotici. Sa 6 godina,umesto u muzičku školu,roditelji su je upisali na baletsku sekciju OKUD,,Mladost,, (moderan,a kasnije džez balet).Baletomse bavila 12 godina,a u osnovnoj školi je bila redovan član velikog, a kasnije kamernog hora pod vođstvom prof.Aleksandre Stipić,sa kojom je učestvovala na raznim takmičenjima po zemlji.

U sedmom razredu ,krišom I bez znanja roditelja,postaje član Sekcije solo pevanja u istom OKUD-u. Sa 14 godina je bila najmlađi učesnik tradicionalne subotičke manifestacije ,,Sva ta muzika”,a nastupila je sa pesmom,za koju je sama pisala tekst,u pratnji ,tada poznatog ,,Baton Rouge Band,,-a. Pesma je dosta dugo emitovana u omladinskim radio emisijama na Radio Subotici. Odmah nakon učešća,na koncertu ,,Sva ta muzika,, ,postaje solista grupe ,,Non Stop,, iz Subotice.

Posle samo tri meseca snima album za izdavačku kuću ,,Diskos,, nakon čega su usledili mnogobrojni nastupi,koncerti širom Vojvodine, Mađarske I Slovenije.

Nakon završetka srednje škole, pokušala je da sarađuje sa drugim bendovima, ali bez značajnog uspeha. Kaže da ju je pesma okrepila i oživela joj dušu, te se nakon duže pause ponovo vraća muzici. Danas nastupa u duetu sa bendom,,Nora & Jaksa”, sarađuje i sa grupom ,,Amor,, i Markom Žigmanovićem.