Login/Registracija

YOUTUBE ZVEZDE: Zapalile Sava centar!

Photo by Marko Obradović Edge (1)

Da Youtube donosi ozbiljnu popularnost, uverili smo se proteklog vikenda u centru „Sava“kada je održan drugi po redu Balkan Tube Fest. Festival Youtube kulutre, ugostio je blizu 10.000 posetilaca mahom velikih fanova Youtube zvezda iz čitavog regiona.

Tokom subote i nedelje, na velikoj sceni, kao i tokom propratnog programa, prodefilovalo je čak stotinu pedeset momaka i devojaka koji na svojim kanalima na YouTube-u imaju svaki po više stotina hiljada pratilaca.

Milan Inić i njegova grupa sa kanala Yasserstain uz popularnu pevačicu Saru Jo otvorili su programski deo ovogodišnjeg festivala. Voditeljski par – Bojan Ivković i Nataša Guberinić – predstavljao je jednog po jednog kreatora video sadržaja: Denija, Muđu, Ćaleta, Mariju Žeželj, Janu Dačović, Anu2Cats, Kovalsku, Cileta, Duleta, Zvognja, Ružu Rupić i još mnoge druge.

Stotine mladih je čekalo u redovima za potpisivanje autograma ili fotografisanje sa svojim herojima sa interenta, dok je ostatak publike obilazio zabavni sadržaj u foajeu u vidu arkadnih igara, stonog fudbala, foto kabine, guitar hero-a i željno isčekivao kad će neko od njihovih idola izaći u publiku. Prvi dan je završen spektakularnim koncertom.

Photo by artimedia_03

U nedelju posle otvaranja drugog dana programa napravljena je ogromna selfi fotografija nakon koje je Danilo Dabić sa kanala Zvoganj imao stand up nastup uz Trbu. Momci su kasnije na bini igrali PES, a posle njih devojke partiju dobro poznate tinejdžerske igre – Istina izazov. Finale ovogodišnjeg festivala je ovekovečeno u dodelama nagrada za najbolji kanal, klip, pesmu… Nakon dodele prikazan je film ‘Ko je najbolji jutjuber’ i time je ovogodišnji festival regionalne jutjub kulture završen.

Photo by artimedia_01

Mnoštvo medija je pratilo dvodnevne događaje u Sava centru, od kojih i 11 portala iz Hrvatske. Oni su većinom bili zainteresovani za influensere video sadržaja iz te zemlje kojih je bilo čak osamnaest. Jedan od njih, Davor sa kanala The Lazy Wave oduševljen je celokupnom organizacijom festivala. ‘Petra i ja smo već drugi put ovde, fascinirani smo atmosferom i prezadovoljni svojim nastupom. Jedva čekamo narednu godinu.’

– Za mnoge fraza, ali energija koju smo sa publikom svi zajedno osetili tokom ova dva nezaboravna dana, nikako se drugačije ne može opisati, a da ne zvuči kao kliše – svi smo mi jedna velika porodica. Mnogi ne shvataju jutjub, ali je suština da jedni druge pokrećemo, činimo boljima, promovišemo druženje i edukaciju što je ovogodišnji festival demonstrirao na najbolji mogući način – rekao je Dušan Srbljak sa kanala PCAxe, a ujedno i jedan od organizatora.

Tekst: Ivana Đorđević/Foto: Marko Obradović Edge, Artimedia