Login/Registracija

Vesna Radusinović pomera granice sa novom knjigom “Vatra i led”

Posle osam godina pauze, jedna od najpopularnijih domaćih spisateljica Vesna Radusinović vraća se na književnu scenu sa romanom „Vatra i let“. Autorka bestselera „Muškarci su kao čokolada“, „Ostrvo muškaraca, obala žena“, „Srce od silikona“, „Prijateljice“, ovoga puta obradila je modernu i uzbudljivu temu koja prikazuje život u svim njegovim oblicima. Priča prati dve žene, Kristinu i Mašu, i njihovu borbu za ljubav jednog čoveka, a njihove sudbine isprepletane i naizgled nespojive, ujediniće tragedija.

Vesna za koju se neretko spekulisalo da kroz svoje romane veoma vešto prikazuje život najpopularnijih javnih ličnosti, i ovoga puta kaže da je inspiraciju pronašla u ljudima oko sebe, ali i u sebi.

„U godinama koje su nas svojim tokom menjale i mlele, događajima i ljudima koji su se pojavljivali, osvetljavali i mračili, sazrevala sam i ja u svojoj beskrajnoj i ludoj empatiji i neodoljivoj potrebi da rečima iskažem ono što vidim, čujem i osećam“.Boje mog života se nisu promenile, ali ja jesam. Ovo sam nova ja, drugačija i nešto borbenija… Još znam da zaplačem, ali umem i da budem surova kada pogađam istinom koju svi vide, ali o kojoj ne smeju da govore. I zato je roman ’Vatra i led’ i za mene zaista poseban – iskrena je Vesna koja ne želi da otkriva da li je junak romana “Vatra i led” koji je u knjizi predstavljen kao uspešni direktor televizije, zasnovan na realnoj ličnosti ili je samo plod književne mašte.

Foto: Privatna arhiva,
Autor: Grand online