„Večeras nastupa UMETNICA BEZ SILIKONA“: Poznati o Konstrakti, evo ko će da je podrži, a ko ne

Večeras se održava drugo polufinale Evrovizije na kojem će se predstaviti i srpska predstavnica Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta. Uoči muzičkog spektakla tenzija u Srbiji i regionu raste, i svi željno iščekuju njen prolazak u samo finale, kjoje se ove godine održava u Torinu. 

Očekivanja su velika te će večeras od 21 čas, kada se emituje direktan prenos, cela Srbija biti uz Konstraktu i Evroviziju. Izuzetak nisu ni poznate ličnosti koje su za Grand online otkrile svoje mišljenje o srpskoj predstavnici i očekivanjima na prestižnom muzičkom takmičenju.  

ce96f118808da46042568d7e84167b932031c1fc

Nekadašnja učesnica „Zvezda Granda“, Hana Mašić, priznala je da joj je na prvo slušanje numera „In corpore sano“ bila čudna, ali istovremeno i prava umetnost.

– Na prvu mi je bila čudna, ali interesantna, znači čisti „art“. Šalje jasnu i jaku poruku koju svako shvata na svoj način.Živimo u svetu gde je akcenat na fizičkom izgledu, a na našim prostorima manjka razgovora na temu mentalnog zdravlja. Sviđa mi se kako se dotakla i zdravstvene knjižice koju mnogi nemaju, a mislim da je to osnovno ljudsko pravo– rekla je pevačica koja Konstrakti predviđa dobar plasman.

– Imam osećaj da će predobro proći, ako ne i pobediti jer to je ono što se tamo traži- umetnost i različitost. Naravno da ću navijati za nju– zaključila je Hana.

62b5d862291af0119e819199e71bcaf5e22223fe

Glumica Nevena Šarčević već je nastupala u Italiji u Rimu na internacionalnom takmičenju za njen kratkometražni film „Živeli“, te istakla da u potpunosti razume poziciju u kojoj se Konstrakta nalazi.

– Konstrakta je sjajna, priča engleski bolje nego svi mi zajedno. Jako je obrazovana i originalna. Podržavam je. Pesma ima 101 sloj i svaki put otkrijem neki novi. Jedinstvenost nam je nedostalaja, a klonova imamo koliko hoćemo i jako prija nešto novo, ali što ima težinu. Drugo, ona ima neku specifičnu lepotu, nastupa umetnica bez silikona sa predivnim očima, šta drugo da kazem sem talenat prepoznaje talenat i verujemo u čuda Vasilija Ostroskog – poručila je glumica i dodala:

– Konstrakta je unikat, zbir rada, znanja i talenta nakon 12 godina postojanja lansiraro ju je u pravo vreme. Talenat uvek ispliva koliko god protežirali i nametali nešto drugo. I uvek navijam za svoju zemlju kako u muzici, tako i u sportu, umetnosti…

28d6061a26ca5cf6eadff9136e2b32231ad5d0c1

Nekadašnja zvezda Granda Ermin Redžić Bubi istakao je da sa nestrpljenjem čeka početak Evrovizije koju će tradicionalno ispratiti zajedno sa prijateljima. Iako je u duši zakleti romantik priznaje da ga je Konstrakta potpouno očarala kao i da je njen fazon sa pesmom „In Corpore Sano“ pun pogodak. 

– Budući da Bosna i Hercegovina nema svog predstavnika, svi u Bosni, a naročito bosanskohercegovačke zvezde “Granda“ uključujući i mene navijaju za Konstraktu. Od milion raznih ideja koje su prošle kroz Eurosong, ona je opet našla nešto orginalano i njena pesma je hit u regionu. Predviđam joj jedno od top 3 mesta na Evroviziji i dajem punu podršku!– poručio je Bubi.

8e70658c5cec49d01fe6e3078f281f3d9ae45b29

Evroviziju će večeras budno pratiti i pevačica Andrijana Anči Dabetić, koja ove godine ima čak dva favorita. 

– Konstrakta je jedan od originalnijih predstavnika koje je Srbija do sad imala, i naravno da ću je podržati. Isto tako navijam i za mladu Vladanu koja ove godine predstavlja Crnu Goru, jednako su mi simpatične i upečatljive, ali uvek kažem neka bolji pobedi –rekla je Anči.

27df0957d0a98fb362f501b6cf8b372a415a3e93

Euforija uoči početka Evrovizije nije zaobišla ni voditelja Živojina Krstića koji večeras zasigurno neće propustiti polufinale u kojem se takmiči Konstrakta. Kaže, podržava je od trenutka kada se pojavila pesma „In coprore sano“.

– Kada sam čuo sve pesme na Beoviziji, pomislio sam da je Konstraktina numera totalno pomerana i interesantna, što se na kraju i pokazalo. Ali nisam očekivao da će za kratko vreme osvojiti i Evropu. Onog trenutka kada su narodnjaci na svojim nastupima počeli da pevaju njenu pesmu, rekao sam „to je to“– istakao je Živojin.

b5853c76568bd3d07fd1420e1c75a550d5f4c582

I pevač Slobodan Batjarević Cobe od početka podrža Konstraktu. On je u svom pozvao ljude da večeras podrže našu predstavnicu na ovom prestižnom takmičenju i glasaju za bro 3, a onda je i u folk fazonu otpevao dobro poznate stihove, što možete da pogledate OVDE! 

Foto: Instagram,
Autor: D. Bukčević/I. Ankić