UDALI JE SA 14 GODINA! POTRESNA ispovest Zlate Petrović: „U to vreme su bogataši birali vredne devojke“

b116427e9f1859675488cbb8a409e0eb61c1beef

Javnost zna da pevačica Zlata Petrović iza sebe ima dva braka. Prvi sa pevačem Hasanom Dudićem sa kojim ima sina Mikicu i drugi sa voditeljom Zoranom Pejićem Pejom sa kojim ima sina Jovana.

Malo ko zna da se Zlata prvi put udala sa samo 14. godina za jednog muzičara, a nakon tri meseca se i razvela. Pevačica je jednom prilikom za medije ispričala agoniju korz koju je prošla, pa je priznala da se prvi put udala protiv svoje volje.

– Kod nas ženska deca ne nastavljaju školovanje. Ili se udaju ili ostaju u kući da rade. Nisu nas prodavali za pare, to su sada običaji po romskim svadbama u Italiji ili Parizu. U moje vreme su bogataši birali vredne devojke. Kada su roditelji tog mladića videli da čistim, perem, radim, izabrali su me da budem žena njihovom sinu. Mene niko ništa nije pitao! Ali nisam se protivila, znala sam da tako mora. Samo sam bila ljuta na život. Plakala sam tri meseca iako je moj muž, kom ne želim da pominjem ime, bio neverovatno lep i dobar dečko  ispričala je jednom prilikom pevačica.

Kada je odlučila da se razvede i da počne da peva imala je 16 godina i bila trudna, ali shvatila je da ne želi da rodi njegovo dete.

– Bila sam u četvrtom mesecu, stomak je već počeo da mi raste. Posle deset dana moljakanja uspela sam da ubedim mamu da abortiram. Neka mi Bog oprosti, to je moj najveći greh koji decenijama nosim. Ali niko nije hteo da mi uradi kiretažu zbog toga što je dete već bilo živo u mom stomaku. Jedva sam našla doktora u Ljigu koji je pristao da mi to uradi bez bojazni da će ga uhapsiti, pošto je to bilo nezakonito. Nisam razmišljala da li ću se kajati jer mi je samo bilo u glavi da se rešim deteta i skinem teret sa grbače. Naživo su me sekli kad su mi radili kiretažu, a ja sam sa tog stola uveče otišla da pevam! Sela sam sa majkom u autobus za Beograd, a potom za Milorce, mesto u kom sam tog istog dana imala nastup  pričala je Zlata medijima.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A. Milinković