Login/Registracija

U ŠABANOVU ČAST: Evo kada se otkriva bista kralja narodne muzike u Šapcu

U Šapcu, rodnom gradu kralja  narodne muzike Šabana Šaulića, biće svečano otkrivena  bista koja je podignuta u njegovu čast u utorak 6. septembra u 11 sati . Već je u martu ove godine organizovana konferencija za medije na kojoj su govorili predstavnici Grada i  porodica pokojnog pevača. 


– Spomenik će biti na mestu gde je nekada bila autobuska stanica, odakle je Šaban sa namerom pošao u veliki grad i osvojio svet- rekla je Gordana Šaulić  za medije tom prilikom. 

 Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić je početkom godine rekao da bista nije jednio što će Grad uraditi u čast Šabana Šaulića. Najavljeno je da će se uskoro otvoriti jedna posebna manifestacija koja će biti posvećena životu i radu pevača i koja će negovati pravu narodnu muziku. 

– U planu su i Šabanovi dani, koji će biti kulturna manifestacija kojom će se negovati uspomena na delo koje je ovaj veliki umetnik ostavio, ali i dati prilika nekim mladim pevačima da pokažu svoj talenat- rekao je Pajić.


Šabanov brat, pevač Hasan Dudić je danas izjavio da je podizanje biste velika čast i da je  on to  zaista zaslužio. 

– To je najmanje što Šabac može da učini za jednog takvog umetnika i pevača kakav je bio Šaban Šaulić i hvala im u to ime jer je Šaban to zaista zaslužio – rekao je Dudić.

Podsetimo, kralj narodne muzike je tragično nastradao 22. februara. 2019 godine u Nemačkoj. Krivac za saobraćajnu nesreću je pred sudom dobio  kaznu od tri godine  i tri meseca zatvora. 

Pročitajte još: 

NEOTKRIVENI DETALJI IZ ŽIVOTA ŠABANA ŠAULIĆA: „Pre nesreće je kupio harmoniku“ (VIDEO)

DA LI JE PRAVDA ZADOVOLJENA? Evo na koliko godina je osuđen Šabanov ubica

Foto: Z. K. Munja,
Autor: A. Milinković