Login/Registracija

SLAĐANA TESLA: Revije u Parizu su zadovoljstvo ali i velika odgovornost!

Srpski supermodel Slađana Tesla ovih dana vredno radi na prestižnoj  manifestaciji „Srpski dan mode“ na kome će u Parizu biti prikazani modeli domaćih ali i svetskih dizajnera inspirisani projektom „Srbija, zemlja jorgovana“ Vesne de Vinče.

Spektakularni modni događaj biće održan u rezidenciji srpskog ambasadora u Parizu a Slađani je poverena produkcija i režija kompletne revije.

–         Kao manekenka i koreograf odradila sam i potpisala nebrojeno revija, ali svaki novi zadatak je za mene novi izazov. U ovom slučaju posebno je bitno uskladiti sve segmente događaja – defile, modele, muziku, svetlo i brojne druge detalje  sa lokacijom i samim objektom jer je reč o srednjevekovnom dvorcu pod zaštitom Francuske. Zato se ništa ni ne prepušta slučaju, probe su unapred urađene, kreacije su spremne, a čitav tim će nekoliko dana ranije otputovati u Pariz da bi se sve eventualne nedoumice razrešile na licu mesta. Ono što svakako ne treba zaboraviti je da je ovo prvi događaj ove veličine i značaja i na ovakvoj lokaciji – u samoj senci Ajfelovog tornja. Svi znamo da je Pariz svetska prestonica mode tako da su revije u ovom gradu zadovoljstvo, ali i velika odgovornost – rekla je Tesla.

sladjana tesla

Na reviji koju režira Tesla, uz prisustvo diplomatskog kora iz svetske prestonice mode, predstavnika aristokratije iz čitavog sveta, poznatih ličnosti iz mode i kulture Francuske i akreditovanih novinara iz cele Evrope, svoje kolekcije predstaviće prestižni srpski dizajneri Zvonko Marković, Nela Dašić i Nina Pena ispred brenda “Pena kutur”, ali i poznata svetska imena poput Romera Brajana iz Velike Britanije, Sune Moje i Jelene Mandić iz Francuske.

Domaćin i pokrovitelj događaja biće ambasador Srbije Francuskoj NJE gospodin Rajko Ristić a ova jedinstvena manifestacija koja pretenduje da postane tradicionalna posvećena je NJKV Princu Aleksandru Pavlovu Karađorđeviću, suosnivaču projekta koji je toliko zainteresovao svetsku javnost da je knjiga “Srbija, zemlja jorgovana” autorke Vesne de Vinče ovih dana prevedena na francuski jezik. Promocija ovog izdanja biće održana pre revije, a čitav program će se završiti u dvorištu rezidencije, gde će u senci Ajfelovog tornja u ime svih prisutnih jorgovan zasaditi NJKV Princeza Barbara Karađorđević, naslednik kraljevske porodice Lihtenštajn.

Tekst: Grand portal