Login/Registracija

Šabanova udovica SE BORI SA TUGOM: Pesmu „Gordana“ NISAM SLUŠALA OD KADA JE ON OTIŠAO

Pevač Šaban Šaulić na današnji dan, 6. septembra proslavio bi 71. rođendan, ali umesto toga, u njegovom rodnom Šapcu otkriven je spomenik koji je posvećen kralju narodne muzike.

– Ja sam pre neki dan imala prilike da vidim u livnici i taj susret sa likom..U aleji velikana kada odete je ploča, kod kuće su slike koje su godinama tu, ali taj osećaj da je u prirodnoj veličini, to je nešto što izaziva, tugu, bol i suze i vraća na taj početak u protekle tri i po godine, koji nismo preživeli, ali nosimo sa sobom... – počela je Šabanova udovica, Gordana Šaulić, koja se rasplakala na samom početku, a kako kaže, rekli su joj da ne sme da plače.


– To su emocije, to je nešto jače od sebe, grad Šabac se na svoj način odužio Šabanu, na pravi način je tu, na svom mestu u gradu svoje mladosti, gde je rođen, odrastao i taj Šabac gde god je bio, nosio ga je u srcu.

Kako je danas rođendan Šabanov, Goca je otkrila kako bi proslava izgledala da je on živ.


– Počelo bi sa jutarnjom kafom, tu bi bili prijatelji, kumovi, krenulo bi već u pet popodne, pa do ujutru. Svi njegovi rođendani, imali su čar, znao je da bude dobar domaćin. 45 godina našeg braka, toliko smo i rođendana zajedno proslavili, mislim da je svima uvek bilo lepo, a najlepše je bilo posle tri ujutru kada on zapeva. Šaban je svojoj supruzi posvetio pesmu Gordana, a kako Goca kaže, ona je od njegove smrti još uvek nije odslušala.

Trudim se da tu pesmu još ne slušam, ali ću jednom sigurno morati da je odslušam. To je autobiografska, to je nešto moje i njegovo koje nosim u srcu – rekla je Goca novinaru Živojinu Krstiću. 

BONUS VIDEO:

Foto: printscreen,
Autor: A. Milinković