Login/Registracija

Šaban dobija SPOMENIK: “Biće postavljen na mestu odakle je s namerom pošao u veliki grad“ kaže supruga

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić već više od tri godine nije sa nama ali publika ga ne zaboravlja kao ni njegov rodni grad Šabac koji će ovom umetniku podići spomenik čije će otkrivanje biti 6. septembra na Šabanov rođendan.

Ovu informaciju otkrio je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić na konferenciji koja je u Gradskoj kući organizovana a na kojoj su prisustvovali i Gordana, Ilda i Sanela Šaulić, šabanov kum, biznismen Milenko Kostić, kao i akademski vajari Zoran Ivanović i Bogdan Dobrota koji će biti zaduženi za izradu spomenika.

–  Spomenik će biti na mestu gde je nekada bila autobuska stanica, odakle je Šaban sa namerom pošao u veliki grad i osvojio svet– rekla je Gordana, a njene reči su izazvale suze kod Sanele i Ilde.

– Ponosna sam što će moj otac dobiti priznanje kakvo zaslužuje, i to od grada čije je ime proslavio. Znam da bi i on danas bio srećan- rekla je Ilda dok je gradonačelnik najavio još jedan veliki projekat.

– U planu su i Šabanovi dani, koji će biti kulturna manifestacija kojom će se negovati uspomena na delo koje je ovaj veliki umetnik ostavio, ali i dati prilika nekim mladim pevačima da pokažu svoj talenat– rekao je Pajić.

Autor: Grand.Online