Login/Registracija

REČI MARINE TUCAKOVIĆ JOJ I DALJE ODZVANJAJU: „Čule smo se pre mesec dana“

Marina Tucaković preminula je pre pet dana u 68.godini nakon višegodišnje borbe sa kancerom. Kako je važila za najvećeg hitmejkera u bivšoj Jugoslaviji, napisavši više od 6.000 pop, rok i folk pesama, tako je vest o njenoj smrti pogodila mnoge pevače za čije je karijere upravo ona bila zaslužna.

Oni koji su je poznavali danas govore da je bila pravi laf, a oni koji su sa njom sarađivali ne mogu da nađu reči kojima bi opisali umetnicu kakva je Marina bila. Jedna od njih je i bugarska pevačica Roksana koja je pri tri meseca prvi put stupila u kontakt sa čuvenim hitmejkerom.


– Pisala sam joj preko društvenih mreža misleći da mi neće odgovoriti. Jednog lepog popodneva kontaktirala me je i napisala da joj je zadovoljstvo da mi bude pomogne. Počela sam da joj objašnjavam ko sam i odakle sam, a ona me prekinula rečima: „Roksana, znam ko si, sjajna pevačica iz Bugarske“. Poslala mi je broj telefona i rekla da je pozove i da ga ne dam nikom – priseća se pevačica i dodaje da joj je srce lupalo od sreće što je imala čast da pozove najvećeg hitmejkera na ovim prostorima. 


Priznaje da joj nije bilo svejdno da je pozove i otkriva kako je protekao prvi razgovor sa Marinom. 

– Odmah sam se izvinila što ne govorim dobro srpski i što će mi moj PR pomoći, a ona mi sa osmehom odgovorila da ne brinem i da me savršeno razume. Dugo smo razgovarali o muzici, dala mi je i vredne savete i rekla da će mi napisati pesmu, jer je sigurna da nije pogrešila u proceni. Poručila mi je: „Dobra si devojka i očekujete briljantna karijera u Srbiji“ – priča Roksana i tvrdi da je sve do pre mesec dana bila u kontaktu sa njom. 

– Zadnji put smo se čuli pre mesec dana i zahvalila sam i se na divnom tekstu, na kojem je napravila poslednje ispravke. Imam tekst od nje, ali na žalost neće čuti kako ga pevam, zato ću tu pesmu otpevati u znak sećanja na nju. Bila je sjajna žena, tekstopisac, majka i dobra prijateljica. Poznavala sam je kratko vreme, ali dovoljno da u mom srcu zauzme posebno mesto i tu će ostati zauvek. Neka je anđeli čuvaju i neka počiva u miru – poručila je pevačica. 

POGLEDAJTE I

Ovo je bila POSLEDNJA ŽELJA Marine Tucaković

Foto: Instagram/Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić