Login/Registracija

PRERANI ODLAZAK LEGENDE Preminuo Dobrivoje Topalović

Pevač narodne muzike Dobrivoje Topalović preminuo je danas, 16. juna, u 76. godini. 

Tužnu vest potvrdila je njegova koleginica Snežana Đurišić koja je rekla da je nakon godinu dana izgubio bitku sa karcinomom, kao i da je poslednje dane života proveo u rodnom Čačku. 


Dobrivoje je rođen u selu Preljina, davne 1944. godine na veliki verski praznik Mala Gospojina. Odrastao je u Čačku gde je i završio srednju Tehničku školu, dok je u Beogradu završio Višu tehničku. 

Pevanjem počeo da se bavi u jednom Kulturno-umetničkom društvu u Čačku, a prvu ploču „Kad bi znala koliko te želim“ snimio je 1968. godine. Tokom svoje višedecenijske karijere snimio je dvadeset šest ploča i šesnaest studijskih albuma, a prekretnica u njegovoj karijeri bila je pesma Obrena Pjevovića „Ej, da mi je“, koju je snimio 1981. godine.

Više puta je nagrađivan na raznim festivalima, a dobitnik je i Estradne nagrade Srbije, kao i nagrade za životno delu na festivalu „Moravski biseri“, zatim plakete „Zlatna lira“ za izuzetna vokalna ostvarenja i nagrade za životno delo od strane Saveza estradno-muzičkih umetnika Srbije. 


Iza sebe je ostavio nebrojano mnogo hitova, a neki od njih su „Crno vino“, „Progovori sliko“, „Kad bih mog’o i umro bih za te“, „Ej, da mi je“, „Tebi se ne žuri“, „Ja sam rođen u Srbiji, brale“, „Okreni glavu, Milice“ i drugi.

Nakon što je saznao da boluje od karcinoma, želja mu je bila da poslednje dane života provede sa suprugom Mirom u porodičnom domu u Čačku.

https://youtube.com/watch?v=OQi4uToR5FQ
Iza sebe je ostavio suprugu, ćerku i unuka Radovana i za sad nije objavljeno kada će biti sahrana legende narodne muzike.
Autor: I. Ankić