Login/Registracija

Pred predstavu saznao da mu je BRAT POGINUO: “Posle kratkog vremena BIO SAM SED ČOVEK“

Poznati glumac i profesor na Fakultetu dramskih umetnosti, Dragan Petrović Pele u jednom nedavnom intervju javno je progovorio o najbolnijem trenutku u životu, kada je sa samo 28 godina ostao bez rođenog brata.

Vest o bratovljevoj pogibiji primio je neposredno pred predstavu “Kolubarska bitka“ koju je tada igrao sa proslavljenim kolegom Mišom Janketićem.

– Nije u to vreme bilo mobilnih telefona, neko je javio u pozorište. Pitao sam Mišu, pošto u toj predstavi on igra glavnu ulogu a ja sam imao 2-3 scene, da li mogu da idem, da li može da igra bez mene. Kaže mi – naravno. Ulećem u neku krntiju od auta koji sam tada vozio i odlazim. Kasnije sam se osvestio. I kada sam se vratio na Akademiju ubrzo nakon toga, vratio sam se kao sed čovek- ispričao je Pele u emisiji “Kao sva normalan svet“.

Na pitanje kako čovek izdrži tako nešto i koliko su takve situacije bolne, glumac je odgovorio:

– Izdrži. To je onaj mehanizam samoobmane. Isto je kao i kad se posečeš. To ne boli odmah, boli kasnije. Nalet adrenalina. U prvom trenutku ne osećaš ništa, onda kad se malo osvestiš osećaš bes pa tek onda tugu.

Foto: Printscreen/ Instagram,
Autor: T. Bogavac