Login/Registracija

POTRESNE SCENE SA NOVOG GROBLJA: Merimina deca jecala, nisu mogla da se odvoje od majčine slike (VIDEO)

Nakon Marinka Rokvića, slavuja iz Bosanskog Petrovca, utihnuo je i najlepši ženski glas Srbije! Legendarna Merima Njegomir danas je sahranjena na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana. 


Prethodno je održana komemoracija koja je održana u Kamenoj sali Radio Beograda, na kojoj su se pojavile brojne kolege,  dok su dirljiv govor održale njena saradnica i prijateljica Olivera Kovačević i njena kuma Ana Bekuta.

Prijatelji, kolege, brojni poštovaoci lika i dela Merime Njegomir došli su na Novo groblje kako bi njenoj porodici, sinu Marku i ćerkama Ljubici, Jeleni i Milici izjavili saučešće i oprostili se od legendarne pevačice. 


Osim pevača i muzičara, i sam državni vrh došao je da oda počast pevačici koja je dala ogroman doprinos izvornoj muzici. Ivica Dačić, zatim Srđan Đoković, otac teniskog asa, Nenad Jestrović izjavili su saučešće porodici Njegomir, dok je predsednik Aleksandar Vućić poslao venac sa belim ružama. 


Najemotivniji momenat bio je i dolazak Merimine sestre Nine Pavić koja je uprkos lošem zdravstvenom stanju došla da isprati svoju Meri, kako ju je zvala.

20211123_143803.jpg

Uz muziku je živela, uz muziku je i otišla. Tamburaški orkestar pratio je Merimin kovčeg do večne kuće, a uz zvuke njene pesme „Zbog tebe“ , jecaje i suze njene dece ispraćena je na večni počinak.

Skrhane bolom i tugom, sestra Nina i ćerke bacile su belu i crvenu ružu u raku, dok je starija ćerka Ljubica snažno, uz jecaje grlila majčinu fotografiju. 


Detalje ispraćaja legendarne Merime pogledajte u videu. 

Foto: Z. K. Munja,
Autor: D. Bukovčić/I.Ankić/J.Jović